Fidelio går in i Hemfrid – grundaren vill dubbla

Hemfrid
Fidelio går in i Hemfrid – grundaren vill dubbla

Hemfrids grundare Monica Lindstedt och Fidelios vd Gabriel Fitzgerald. Foto: TT

Martin Hävner

Reporter

Investeringsbolaget Fidelio är ny storägare i tjänstebolaget Hemfrid.

Den nya delägaren ska tillsammans med grundaren Monica Lindstedt försöka dubbla omsättningen i bolaget som säljer hushållsnära tjänster för nästan 1 miljard i dagsläget.

Parterna är sparsamma med de finansiella detaljerna om affären. Det är till exempel inte känt hur mycket Fidelio investerar eller stor ägarandel investmentbolaget kommer att ha. Men i pressmeddelandet från Hemfrid kallas Fidelio “ny huvudägare”.

“Vi är glada att få ombord Fidelio på vår resa. Det är en långsiktig ägare som tror på bolaget och utvecklingen av hela branschen. Tillsammans kommer vi kunna fortsätta utveckla Hemfrid, skapa fler viktiga jobb och tillsammans med alla medarbetare leda hela branschen framåt”, säger Monica Lindstedt som grundade Hemfrid för cirka 25 år sedan och som kommer att stanna kvar som styrelseordförande i bolaget.

Till Dagens Industri säger Monica Lindstedt, som tidigare ägde 52 procent av bolaget, att hon tillsammans med Fidelio vill accelerera bolagets tillväxt. Bolaget omsatte 738 miljoner kronor under 2020.

”Vi närmar oss ju 1 miljard i omsättning nu. Det har tagit 25 år, och jag tänker att det ska inte ta 25 år till innan vi når 2 miljarder”, säger hon till tidningen.

Fidelio Capital grundades av Gabriel Fitzgerald för cirka elva år sedan. Bland bolagets finansiärer hittas finansprofilen Patrik Brummer och Katarina Martinson som är dotter till en av Sveriges mest förmögna personer, Fredrik Lundberg.

Familjen Nordström har via sitt ägarbolag Skirner sålt sina aktier i Hemfrid i samband med Fidelios intåg, men det är inte känt hur stor ägarandelen familjen hade. 

Läs mer

Tiptapp fick bakläxa av kommunen – nu lanserar städjätten med en rak konkurrent

Amazons Sverigechef om jättens satsning: “Vi anpassar oss efter vad svenskarna vill ha”

Rusningen kom av sig – men nu finns det (minst) fem heta börskandidater

Läs fler artiklar
LÄS MER