Checkin.com in på börsen – rusade med 165 procent i premiärhandeln på First North

Checkin.com

Anders Borg, Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov. Foto:Fredrik Persson / TT.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Rusning när Borg och Selins techbolag tog klivet in på börsen.

Techbolaget Checkin grundades så sent som 2017 av Klarna-veteranerna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov och idén är att göra det enklare för användare att registrera och identifiera sig på olika tjänster online.

Styrelseordförande är tidigare finansminister Anders Borg och flera välkända aktörer har ställt upp som ankarinvesterare inför bolagets börsnotering, däribland Tin Fonder, Norron Fonder, Knutsson Holdings och fastighetsmiljardären Erik Selin genom bolaget ES Aktiehandel.

Idag tog bolaget klivet in börsen Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet CHECK.

Aktien har hittills i dag handlats till 46,96 kronor som högst betalt och 35,585 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 41 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 165 procent jämfört med teckningskursen på 15,50 kronor.

Aktier för 16,3 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 23,18 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 950 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Checkin genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades mer än 20 gånger. Bolaget tillfördes 45 miljoner före emissionskostnader och fick 1220 nya aktieägare. Teckningskursen var 15,50 kronor per aktie.

Under 2020 omsatte bolaget 22 miljoner kronor med ett ebitda-resultat (före skatt och avskrivningar) på nästan 2 miljoner.

Läs mer