Creades investerar 370 miljoner i Pricerunner

CreadesPricerunnere-handel

Sven Hagströmer, ordförande Creades och Nicklas Storåkers, vd och delägare Pricerunner

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Sven Hagströmer och Nicklas Storåkers återförenas – när Pricerunner tar in Creades som ny ägare.

Riskkapitalbolaget Creades köper in sig i prisjämförelsesajten Pricerunner. Totalt investerar Creades 370 miljoner kronor i en riktat nyemission och äger därefter 12 procent av aktierna Pricerunner.

Det innebär att Pricerunner värderas till drygt 3 miljarder kronor.

"Vi är mycket imponerade av det arbete Nicklas och teamet gjort de senaste åren för att skapa en ledande kraft på den europeiska marknaden för shoppingsjämförelsetjänster", säger John Hedberg, vd på Creades i ett pressmeddelande.

"Pricerunner har betydande likheter med andra framgångsrika investeringar i Creades portfölj så som en stark marknadsposition där man gynnas av ett tydligt underliggande skifte från fysisk handel till e-handel, en ledningsgrupp med bevisad förmåga bygga framgångsrika växande bolag och ett mycket starkt fokus på kundnöjdhet."

Nicklas Storåkers är vd på Pricerunner och köpte tillsammans med en grupp investerare bolaget för 1 miljard kronor 2016. Han kommenterar den nya delägaren:

”Creades har varit med och stöttat en lång rad tillväxtbolag både inom tech och e-handel. Därför känns det jättekul att Creades också vill vara med på Pricerunners resa”, säger han.

En återförening

Nicklas Storåkers och Creades huvudägare Sven Hagströmer har också jobbat nära ihop tidigare.

Storåkers blev känd i näringslivet när han som hyllad vd på Avanza ledde nätbankens tillväxtresa mellan 1999 och 2011.

Sven Hagströmer är grundare till Avanza, styrelseordförande i bolaget sedan många år – och hans Creades är alltjämt huvudägare i bankutmanaren.

Eftersom Hagströmer var ordförande under Storåkers tid som vd är duon vana vid att jobba tajt ihop.

Under 2020 växte Pricerunner med 59 procent och omsatte 398 miljoner kronor, med en rörelsemarginal om 35 procent. Det skriver bolaget i pressmeddelandet.

Affären väntar slutföras under april månad.

Läs mer