Annonssamarbete med GetAccept

Vainu vässade sin försäljning: ”Vi får fler avslut med en roligare säljprocess” (ta chansen att lära dig knepen!)

Ebba Arnborg

Säljprocessen behöver inte vara torr och tråkig. Med digitala verktyg kan det faktiskt vara både lättare och mer kostnadseffektivt att skapa engagemang hos kunder och samarbetspartners. Vainu har resultaten svart på vitt.

Det gångna året har som bekant slagit olika på olika branscher. För SaaS-bolaget Vainu har det digitala arbetssättet länge varit en självklarhet. Men säljprocessen har blivit ännu mer förfinad – och roligare. Bland annat genom att addera GetAccepts digitala ekosystem för att skapa säljengagemang.

"Vi såg att det fanns potential för att hitta kommunikationsformer som inte redan var mättade – det är idag svårt att sälja med ännu ett mail eller telefonsamtal.”

En lösning blev korta videohälsningar inne i GetAccepts tjänst – ett enkelt grepp som gett goda resultat för Vainus säljare. Kombinerat med en chattfunktion kunde man skapa en helt annan kontakt med kunden. 

”Vi har testat och analyserat. Eftersom få företag använder video i säljprocessen, så sticker det ut. Med hjälp av GetAccept tjänst kan vi bifoga en liten hälsning när vi skickar vår offert och samtidigt förtydliga någon fråga som dykt upp tidigare. Vi har inga mallar eller någon professionell utrustning, utan tar det på studs. Och det funkar superbra eftersom vi tydligt kunde se att vi får fler avslut på det sättet.”

Vill du lära dig knepen för att genom en digitaliserad säljprocess ta din försäljning till nästa nivå – och samtidigt fördjupa relationen med dina kunder? På Breakit och GetAccepts webinar den 4 maj 2021 lär säljproffsen dig hur du gör. Välkommen – det är kostnadsfritt, läs mer och anmäl dig här!

Frustration gav marknadspotential

Vainu grundades 2014 med en liknande utgångspunkt som många andra startups: en frustration som visade sig rymma en enorm marknadspotential.

”Vi grundade Vainu för att vi ville skapa en så datadriven och lättbegriplig analys som möjligt, baserat på all tillgänglig information vi kan få fram om ett bolag. Nu säljer vi vår integrerade företagsdata till bolag som vill ha stenkoll på sina fokusföretag och samtidigt spara tid i sökandet efter intressanta prospekt.”

Roligare sälj med hela paletten

Med databaser i Norden, Nederländerna, Frankrike och USA har Vainu redan en stor målgrupp att bearbeta. E-signering var man ute med tidigt – men enligt Mikko Honkanen räckte inte det. 

”Vi ville veta mer om hur kunderna engagerade sig med vårt material. Hade de läst offerten, förstod de upplägget? Den här delen av säljprocessen blir ofta ganska tråkig och formell. Det ville vi ändra på.”

Vainu hade redan ett upplägg med Hubspot som CRM och marketing automation-system, och mötena skedde digitalt. Men genom att addera GetAccept lösning och därmed få tillgång till smarta tjänster såsom e-signering, video, livechatt, dokumentspårning och säljautomatisering, fick man en ”360-lösning”, som Mikko Honkanen uttrycker det. 

”I dag är alla våra verktyg integrerade med varandra, vilket gör att vi kan samla data från alla delar av säljprocessen och kundresan."

Missa inte Breakits och GetAccepts kostnadsfria webinar: Sälj 2.0 – vässa din försäljning i en digital värld – läs mer och anmäl dig här!

Möjligheter med engagerad säljprocess

Mikko Honkanen menar att det finns goda möjligheter för företag som inser vikten av en mer engagerande säljprocess. 

”Många fastnar i att det ska vara formellt och tråkigt när det närmar sig avslut. Men det borde ju vara tvärtom – man ingår ett partnerskap tillsammans, vilket är värt att fira. Vi kommer absolut växa vidare tillsammans med GetAccept för att fortsätta skapa en mer personlig och rolig kundresa.” 

Vill du också lära dig knepen för att sälja mer? Genom att digitalisera säljprocessen kan du ta din försäljning till nästa nivå – och samtidigt fördjupa relationen med dina kunder. På Breakit och GetAccepts webinar den 4 maj 2021 lär säljproffsen dig hur du gör. Välkommen – det är kostnadsfritt, läs mer och anmäl dig här!

 

Läs mer