Biden nära seger – men Trump ger inte upp

USA-valet

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Rösträkningen fortsätter i det amerikanska presidentvalet.

Demokraten Joe Biden är allt närmare en seger i det amerikanska presidentvalet efter att sent under onsdagskvällen ha tagit hem delstaterna Wisconsin och Michigan.

Enligt AP har Biden också vunnit Arizona och har därmed totalt 264 elektorsröster. Det krävs minst 270 elektorsröster för att vinna valet.

Rösterna i Arizona räknas fortfarande och så även i fyra till delstater där det fortfarande är oklart vem som kommer att segra; Nevada, Pennsylvania, Georgia och North Carolina.

I Nevada leder för närvarande Biden. Vinner han den delstaten och Arizona så blir han USA:s nästa president.

Fortfarande jämnt

Biden knappar också in på Trump i Pennsylvania och Georgia. För att Trump ska vinna valet måste han ta hem hem alla fyra delstater. Trump har redan utropat sig till segrare i Pennsylvania, North Carolina och Georgia. Han sade också att han vunnit Michigan om "det stämmer att ett stort antal valsedlar dumpats i hemlighet, som det tidigare har rapporterats”, på Twitter.

Som väntat har Trumpkampanjen också inlett sin offensiv med stämningsansökningar för att få röster omräknade i fyra delstater, inklusive Wisconsin. Trumps advokat, New Yorks förre borgmästare Rudy Giuliani sa i ett uttalande under natten svensk tid att man inte visste var poströsterna kommer ifrån.

"De kan komma från folk som har avlidit, från mars eller från Kanada", sa han på en presskonferens i Philadelphia.

LÄS MER: Trump vs Biden – så skiljer de sig åt i techbranschens viktigaste frågor

Läs mer