Agria köper hennes nätveterinär: "Styrka att vi kan göra det här tillsammans"

VethemNätveterinärer

Hidayet Tercan, vd och grundare Vethem. Foto: Press och Istockphoto.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Under torsdagsmorgonen kom beskedet att försäkringsjätten Agria köper upp nätveterinären Vethem.

”Det känns fantastiskt kul, vi har haft en nära samarbete med Agria så det känns roligt att komma närmare varandra och jobba tillsammans mot samma mål”, säger Vethems vd och grundare Hidayet Tercan.

Vethem grundades 2017 och visionen var inledningsvis att sluta samarbeten med flera försäkringsbolag, men det blev i slutändan enbart Agria. Hidayet Tercan säger att samarbetet och utvecklingen, som skett i dialog med Agria, bäddat för förvärvet. Det här innebär att Laulima, Apoteas ägarbolag, säljer sin andel i Vethem. Samarbetet med Apotea kommer dock att rulla på som vanligt även efter uppköpet. 

”Vi kommer att utveckla samarbetet och det är en styrka att vi kan göra det här tillsammans med det största försäkringsbolaget och Apotea”, säger Hidayet Tercan.

Vethem omsatte 1,4 miljoner kronor och backade 10,4 miljoner kronor under förra året. Laulima utökade ägande i våras, men i bokslutet flaggade Vethem för att de kommer att behöva mer pengar under det tredje kvartalet för att bibehålla utvecklingen. 

Hidayet Tercan svarar nej på frågan om Vethem säljs till Agria på grund av svårigheter att ta in kapital. Hon uppger att flera intressenter hört av sig och velat investera i nätveterinären. 

“Vi har alltid haft lätt att attrahera kapital”. 

Hidayet Tercan stannar kvar i vd-rollen i bolaget hon grundat, något som kan vara utmanande för många entreprenörer som är vana att ratta sitt egna bolag. 

”Det ska bli väldigt kul. Bolag består av människor och vi delar värderingar och har en gemensam syn på det vi ska göra för djur och djurägare”. 

Kommer du att grunda fler startups? 

”Är man entreprenör så är man entreprenör. Det är något konstigt i ens huvud och att driva bolag är ont i magen och sedan höga kickar. Jag älskar det vi skapat och ser så mycket fram emot att gasa på nu ännu mer nu så nu kör jag på för fullt och bygga vidare på Agria Vårdguide, vi är fortfarande ett start up”

Någon prislapp har inte kommunicerats.

Läs mer