Spotify-grundaren Martin Lorentzon fick mig att tänka om – nu är en fet del av mig borta

SpotifyLundells vecka

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Stefan Lundell om två livsförändrande möten med Martin Lorentzon.

Jag har mycket att tacka Spotify-grundaren Martin Lorentzon för.

Halverad lön och dubbelt så mycket jobb till exempel. 

Det är i alla fall utfallet så här långt efter att jag hoppade av mitt överbetalda och rätt tillbakalutade jobb på Gårdagens Industri för fem år sedan. 

Hade det inte varit för Martin Lorentzon skulle jag högst sannolikt än idag befunnit mig i familjen Bonniers trygga famn. 

Men av en slump sprang jag på Martin Lorentzon strax innan han noterade sitt första miljardbolag, Tradedoubler. Jag intervjuade honom och vi fortsatte att hålla kontakten. När han och Daniel Ek lanserade Spotify fick jag den första intervjun med radarparet. Det var i samband med det mötet som jag på allvar fick upp ögonen för den svenska techindustrin – och insåg att traditionella ekonomimedier höll på att helt missa detta paradigmskifte. 

En massa andra saker ledde sedan fram till att jag och Olle Aronsson drog igång Breakit några år senare. Men det överskuggar inte det faktumet att hade det inte varit för Martin Lorentzon så skulle jag aldrig varit med och startat Breakit. Även om mitt ekonomiska utfall så här långt varit en besvikelse så är jag Martin Lorentzon evigt tacksam för detta. 

Nu kan jag tacka Spotify-grundaren för ytterligare en sak – min nya kropp. Eller ny och ny. Mer rättvisande är kanske att kalla den en uppfräschad och lite mindre version av min gamla kroppshydda. 

Om jag inte, ännu en gång av en ren slump, sprungit på Martin Lorentzon i början av mars skulle jag med stor sannolikhet fortfarande dragits med min stora, överviktiga kropp.

Martin Lorentzon är ett riktigt träningsfreak och efter några snabba artighetsfraser gick han rakt på sak:

“Hur går det med träningen?”.

Jag började som vanligt svamla något på temat att visst tränade jag en del men dessvärre åt jag ännu mer sötsaker. Martin Lorentzon såg uppriktigt oroad ut och gav mig på stående fot en rad konkreta hälsoråd, inklusive ett recept på nyttiga alternativ-chips. 

De exakta ingredienserna glömde jag bort redan när vi sa hejdå men själva essensen av vårt korta samtal etsade sig fast – det var dags att rycka upp sig.

Idag, ett knappt halvår senare, kan jag göra ett slags delbokslut. Sex kilo fett har avlägsnats från min kropp och ett kilo muskler har adderats.

Martin skulle vara stolt över mig om han visste.

Trevlig helg!

Ps. Ära den som äras bör. Martin hjälpte mig ta de första stapplande stegen men det är min tränare och coach Lucas Fierro Smith som varit viktigast för min kroppsförvandling. Bonus för mig är att Lucas själv är entreprenör med sin snabbväxande träningskedja True Workout så vi kan snacka en hel del annat än träning. Efter den här ogenerade reklampushen borde Lucas för övrigt ge mig rabatt;)

Ps. Det är inte bara Lundells vecka som är tillbaka efter sommaren – även Off the record är tillbaka. In och läs om det senaste skvallret från det nya näringslivet här.

Läs mer