Revolutionrace kliver in på Amazon: ”Tuffare med marginalerna”

AmazonRevolutionracee-handel

Pernilla Nyrensten, Revolution Race. Foto: Kent Hirsch

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

E-handelsraketen har testat vingarna på tyska Amazon.
”De tar ju en del av vår marginal", säger vd:n Pernilla Nyrensten till Ehandel.se

Breakit har flera gånger tidigare rapporterar om e-handelssuccén Revolutionrace, som säljer färgglada friluftskläder på nätet. Bolaget startades av paret Nyrensten hemma i garaget i Borås – och har de senaste åren växt i raketfart.

Under sitt senaste räkenskapsår (2018-06 – 2019-06) omsatte bolaget 273 miljoner kronor med ett resultat på 59 miljoner kronor. Motsvarande omsättningssiffra låg 2016 på 43,6 miljoner kronor.

Vd:n Pernilla Nyrensten har även flaggat för fortsatt snabb tillväxt.

Börjat sälja via Amazon

Nu rapporterar branschsajten Ehandel.se att Revolution Race lite i det tysta tagit klivet ut på giganten Amazons plattform. Bolagets vd Pernilla Nyrensten uppger att bolaget började sälja sina produkter via tyska Amazon i april och att det ”ser riktigt lovande ut.”

Revolution Race har tidigare främst sålt sina produkter via egen e-handel, vilket bidragit till den höga lönsamheten. Något som Pernilla Nyrensten också menar är nackdelen med att sälja via Amazon, som tar en procent på all försäljning.

”De tar ju en del av vår marginal", säger hon till sajten och fortsätter:

"Men vi ser det som självklart att finnas på Amazon. Vi vill vara där kunden finns, det är särskilt viktigt då vi är ett D2C-varumärke. Det är tuffare med marginalerna för de som inte äger sina egna varumärken.”

Huruvida Revolutionrace kommer att sälja sina produkter på svenska Amazon, som bekräftat att de ska lansera i Sverige, är däremot inte bestämt.

"Vi ser positivt på att de kommer till Sverige och vi får se om vi nyttjar även svenska Amazon eller inte. Det får framtiden utvisa”, säger Pernilla Nyrensten till Ehandel.se

vintras klev riskkapitalbolaget Altor in som största enskilda ägare i bolaget.

LÄS OCKSÅ: Amazon lanseras i Sverige – det tror experterna kommer att hända nu

Läs mer