Sök

Brinjas app ska göra byggbranschen säkrare – tar in 10 miljoner

BrinjaIoTByggbranschen

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har flera byggjättar bland kunderna.

Det svenska techbolaget Brinja vill göra byggbranschen säkrare och mer digital. Det gör de genom att koppla ihop olika sensorer och kontrollsystem med en app i mobiltelefonen, som exempelvis ska göra det smidigare att utrymma en byggarbetsplats genom tidiga varningar till alla anställda.

Nu tar Brinja in 10 miljoner kronor i nytt kapital för att snabba på sin satsning Brinja Guardian. Det framgår av ett pressmeddelande. Bland investerarna finns Almi Invest som går in med 3 miljoner kronor, liksom ett antal affärsänglar och existerande ägare.

“Säkra byggarbetsplatser behövs överallt. Med emissionen på 10 miljoner kronor och nätverken från flera nya ägare kan vi nu accelerera vår satsning i Norden och börja expandera i Europa”, säger Xavier Leon, vd på Brinja i pressmeddelandet.

Bland bolagets kunder i Sverige finns Peab, Skanska och NCC. 

“Byggindustrin har ett stort behov av nya digitala lösningar för att öka säkerhet och effektivitet. I händelse av en nödsituation räknas varje sekund. Brinjas IoT-lösning är unik på marknaden och vi ser på sikt en mycket stor tillväxtpotential internationellt”, säger Fredrik Andersson, Investment Manager på Almi Invest.

Läs mer