Annonssamarbete med Cool Company

Konsult? Här är matchningstjänsten som ger dig nästa drömuppdrag

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Är du konsult inom It/tech, creative eller business? Eller är på väg att bli? Kanske anställd men vill ta konsultuppdrag vid sidan av?

Nu kan du enkelt bredda ditt befintliga kontaktnät av potentiella uppdragsgivare genom att skapa en profil på nya matchningstjänsten TopSkills – och sedan luta dig tillbaka (eller fortsätta jobba) medan du matchas med nya, spännande uppdrag. 

Vid matchning swipear du vänster för att välja bort eller höger för att gå vidare, uppstår tycke går du vidare och börjar förhandla. Allt är gratis för dig medan uppdragsgivaren står för en förmedlingsavgift när ett avtal är påskrivet. 

Med vår tjänst låter du helt enkelt appen jaga uppdragen medan du fokuserar på det du arbetar med just nu

“Vi har utvecklat TopSkills för att du som konsult ska kunna vidga dina möjligheter att få konsultuppdrag bortom ditt personliga nätverk. Med vår tjänst låter du helt enkelt appen jaga uppdragen medan du fokuserar på det du arbetar med just nu”, säger Melanie Temml, rekryteringsexpert på TopSkills.

Håll dig uppdaterad med de senaste uppdragen – följ Topskills på Instagram och Linkedin

För kräsna konsulter och företag 

TopSkills är en premiumtjänst som har utvecklats av Cool Company, ett egenanställningsföretag med tio års erfarenhet av att hjälpa konsulter fakturera utan att ha eget företag. Cool Company vill att både uppdragsgivare och uppdragstagare ska förvänta sig hög kvalitet och relevans av tjänsten, och för att garantera detta kvalitetssäkrar så kallade Toppskillsagenter alla uppdrag och alla konsulter som finns i appen.

Vi gör korta intervjuer med alla som signar upp sig, så att vi kan säkerställa att deras profil kan matchas med våra uppdrag

“För att ha en profil på TopSkills måste du tillhöra rätt kompetensområde, där vi inledningsvis börjar med IT/tech, creative och biz eftersom det finns stor efterfrågan från både konsulter och företag. Vi gör korta intervjuer med alla som signar upp sig, så att vi kan säkerställa att deras profil kan matchas med våra uppdrag”, säger Melanie som själv är Toppskillsagent.

Se aktuella uppdrag på TopSkills här

Så här enkelt är det att komma igång:

1. Skapa din profil
Börja med att ladda ner appen, skapa ett konto och din profil. Precis som i alla liknande sammanhang är det värt mödan att bygga en stark och specifik profil som väcker intresse och nyfikenhet.

“Tech, creative och biz är tre breda kategorier så det är viktigt att definiera vilka verktyg och arbetsområden man är duktig inom för att öka chansen till perfekta matchningar”, säger Melanie Temml. 

2. Bli matchad mot uppdrag
Efter att du blivit intervjuad av en Topskillsagent och din profil aktiverats börjar den matchas mot de uppdrag som kontinuerligt kommer in i appen. När match uppstår får du en pushnotis. Du kan också själv gå in och kika på uppdragen i ditt yrkesområde.

3. Ansök till uppdrag 
Du ansöker till de uppdrag du är intresserad av. När en ansökan är inskickad får uppdragsgivaren tillgång till din profil. Givetvis är din Topskillsagent behjälplig när du  behöver det.

“Vi finns till hands för både konsulten och för uppdragsgivaren under hela processen. 

När du börjar ditt uppdrag får du nya pushnotiser om kommande jobb

4. Börja jobba
Deal? Deal! Om du och uppdragsgivaren är överens är din Topskillsagent tillgänglig om du vill ha stöd när du förhandlar pris och går igenom faktureringsdetaljerna. Har du inget eget företag kan du fakturera via Cool Companys faktureringstjänst, då slipper du allt administrativt arbete och kan lägga all tid på frilansandet.

“När du börjar ditt uppdrag får du nya pushnotiser om kommande jobb. Som konsult är det bra att ha framförhållning, med TopSkills får du hjälp att hålla utkik utan att det kostar dig en krona”, avslutar Melanie Temml.

Har du frågor om TopSkills? Kontakta Melanie Temml direkt på på melanie.temml@topskills.com eller ring 070-665 66 65.

Läs mer