Sök

Vad händer när miljarderna tar slut? Henrik Persson Ekdahl om sin oro: "Det tynger mig sinnesmässigt"

Optimizer Invest

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Vad händer när stöd-miljarderna tar slut? Det frågar sig entreprenören och investeraren Henrik Persson Ekdahl, som känner oro för alla entreprenörer som just nu har det tufft.

Henrik Persson Ekdahl har bolag som Betsafe, Sequra, Betit, Skilling, Investoo Group och Catena Media i bagaget. Nu investerar han främst via egna investeringsbolaget Optimizer Invest. 

Under torsdagen intervjuades han live från Marbella i Breakits sändning Breakit24Live. 

“Vi är inne på nionde veckan av lockdown här nu, det är det nya normala. De första veckorna var extrema. Då fick vi inte röra oss utanför tomten”, säger han. 

Han berättar att vägarna patrulleras av poliser och den som bryter mot utegångsförbudet får böter eller häktas (något som han berättar mer om här)

Trots de dramatiska omständigheterna går bolagen i hans portfölj hyfsat bra, menar han. 

“Vi har turen att vi bara driver digitala bolag. I sådana här kriser förflyttas all business online och vi har några bolag som når all time high”. 

“Det handlar främst om företag inom betallösningar och den finansiella sektorn. I kriser, när börsen går ner och folk förlorar sina jobb, så ser man över sin privatekonomi. Man tittar till exempel på sitt pensionssparande”, säger han. 

Men att hans bolag överlag står starkt menar han är en klen tröst, eftersom han har många bekanta som driver bolag som går på knäna. 

“De överlever på grund av de stöden som finns nu nationellt i olika länder. Men vad händer på lång sikt – när stöden inte kommer finnas?”, säger han. 

Det är också det som oroar honom mest just nu. 

“Nu skickas det ut miljarder på miljarder på miljarder, men någonstans måste de här miljarderna komma tillbaka, och någon gång måste det ta slut. Det är det som tynger mig sinnesmässigt just nu. Hur detta påverka många, många andra”.  

Läs mer