Twilfit räddas från konkurs – men 62 miljoner går upp i rök

Twilfithandel

Otto Drakenberg, vd Twilfit. Foto: Press.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Underklädeskedjan Twilfit kommer att leva vidare.

I början av oktober tvingades underklädeskedjan Twilfit ansöka om rekonstruktion vid Stockholms tingsrätt. 

När corona-krisen sedan slog till med full kraft mot hela den svenska handeln under våren har en rad klädbolag dukat under – men Twilfit har stått pall.

Nu kommer beskedet att koncernen, med 55 butiker runt om i Sverige, lever vidare.

Konkurshotet är avvärjt och rekonstruktionen ska avslutas. 

“Bolaget gav ett ackordsförslag på 25 procent som fordringsägarna sagt ja till och därför kan rekonstruktionen avslutas och bolaget leva vidare. Det känns verkligen tillfredsställande att Twilfit klarar sig ur den här situationen”, säger advokat Kent Hägglund som är Twilfits rekonstruktör.

Totalt handlar det om fordringar på 83 miljoner kronor som nu skrivs ner med 75 procent, eller 62 miljoner kronor. Vilka som förlorar pengar kan du läsa mer om här (vi har hela listan).

Avgörande för att få igenom ackordet har varit att Twilifits nya danska ägare Change garanterat att ackordet ska betalas ut. 

“Det skapade en helt annan säkerhet och var säkert en anledning för många att godkänna uppgörelsen”, säger Kent Hägglund.

Changes köp av Twilfit aviserades i början av februari men blev formellt klart i och med att ackordsförslaget godkändes av fordringsägarna. Change har klart fler underklädesbutiker än Twilfit och totalt kommer koncernen omfatta 281 stycken affärer. Hela koncernen kommer att omsätta drygt 1,2 miljarder kronor vilket kan jämföras med cirka 350 miljoner kronor för Twilfit ensamt. 

Läs mer