Apotea-ägaren Laulima har tagit position i Vethem – "De är betydande ägare nu"

Vethemdjur

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nätapoteket Apoteas ägarbolag Laulima, med Pär Svärdson i spetsen, har ökat sitt ägande i veterinärappen Vethem.

Veterinärtjänsten Vethem, som vill skapa ett slags Kry för djur, backades tidigt av tunga aktörer som Monterro-partnern Martin Bjäringer, Prisjakt-grunadern Jonas Bonde och ITABS storägare Anna Benjamin – liksom just Laulima.

“De är betydande ägare nu. De var viktiga ägare även förut, men nu blir det med en helt annan styrka”, säger Hidayet Tercan, grundare och vd på Vethem.

Exakt hur mycket Laulima ägde tidigare vill Hidayet Tercan däremot inte avslöja. Inte heller hur stor affär det rör sig om. Men efter affären äger Laulima nu nära 17 procent av bolaget.

Ska ta nästa steg under 2020

Bolagets app lanserades i slutet av 2018 och för det räkenskapsåret finns inga intäkter att visa upp, hur det har gått under fjolåret är ännu inte officiellt. Hidayet Tercan meddelar däremot att 2019 var ett etableringsår där de enligt egna siffror hjälpte 50.000 djur.

Men det är under 2020 som bolaget kommer att växla upp ordentligt. 

En del i strategin ska bland annat vara att arbeta närmare Apotea.

“Det händer väldigt mycket internt där vi bland annat stärkt upp på techsidan för att kunna gasa på mer. Apotea-samarbetet gör också att vi kommer att växla upp ytterligare. Redan från start har vi haft ett konkret samarbete där alla våra kunder får rabatt hos Apotea och vi syns på deras djurrelaterade sidor. Nu växlar vi upp vårt samarbete och det kommer att synas att vi jobbar nära varandra och är ett systerbolag till Apotea”, säger hon.

Vethem visade upp ett minusresultat på närmare 1,7 miljoner kronor utan några intäkter under 2018.

Laulima grundades 2011 av Pär Svärdson, Camilla Günesli, Pia Stoltz, Fabian Fischer, Anders Cserkuti och Sofia Modig. Ägarna jobbade tidigare på Adlibris tilllsammans men driver idag Apotea.

Läs mer