Sök

Henrik Persson Ekdahls Optimizer Invest lanserar spelsajten Megalotto

Optimizer InvestBettingGaming

Foto: Press / Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Men ingen svensk spellicens ännu.

Techentreprenören Henrik Persson Ekdahls investmentbolag Optimizer Invest har tidigare meddelat sina planer på att lansera spelsajten Megalotto.com. Bolaget säkrade "toppdomänen" för ett år sedan, och målet är att bygga världens största varumärke inom onlinelottospel, vilket är en typ av vadslagning på utkomsten av andra lotterier.

För att jämföra så skulle det innebära att du skulle kunna spela på resultatet i amerikanska Powerball, utan att faktiskt spela på Powerball.

Igår gick sajten live, enligt Henrik Persson Ekdahl, som meddelade nyheten via sitt Instagramkonto.

Någon svensk licens har bolaget däremot inte ännu. 

Megalotto byggs på en plattform från Gaming Innovation Group, ett bolag där Optimizer Invest är storägare. Det här är inte heller första gången som Optimizer bygger upp egna spelbolag, de har tidigare startat och sålt bettingbolaget Betit Group.

Optimizer var även första investerare i det som blev Catena Media.

”Vi har en bakgrund inom främst spel och lead generation. Lottoverksamhet är egentligen den enda vertikalen inom fältet som vi inte gett oss in i tidigare. Nu var det dags. Vi kommer att skapa en interaktiv användarupplevelse av världsklass för konsumenter online. Vi når en helt ny målgrupp och kan kapitalisera på att göra allt digitalt och automatiserat. MegaLotto blir ett varumärke som kommer att ge eko inom spelvärlden”, sade Optimizers vd Petter Moldenius i samband med att de presenterade den nya satsningen förra året.

Henrik Persson Ekdahl har gjort sig en förmögenhet på bolag inom nätkasinovärlden och börsnoterade redan som 26-åring sitt spelbolag Bestpoker. I en stor intervju med Breakit Premium berättade techmiljardären förra året om kampen mot cancern, förberedelserna inför döden och om vägen tillbaka och hans nya syn på livet.

Breakit har sökt Henrik Persson Ekdahl för den här artikeln.

Läs mer