Sök

Thomas Hartwig lämnar King – efter 17 år

KingGaming

Thomas Hartwig, teknikchef på King. Foto: Tobias Blixt / Press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Thomas Hartwig som var med och grundade mobilspelsföretaget King lämnar bolaget efter 17 år.

King är ett av Sveriges och spelvärldens mest framgångsrika bolag. Med sina mobilspel har de tagit världen med storm och det stora genombrottet kom vid lanseringen av Candy Crush för åtta år sedan.

Bolaget har sedan dess släppt spel som Farm Heroes Saga, Bubble Witch 2 Saga och Blossom Blast Saga. Nyligen lanserade de dessutom sitt första spel som riktade sig mot en publik som föredrar mer avancerade spel, Legend of Solgard. Spelet har dessutom utvecklats av en tredjepartsstudio – även det en ny erfarenhet för King.

Thomas Hartwig har blivit miljardär på Candy Crush Saga och har fram tills nu varit bolagets teknikchef men syns sällan i medier. 

I takt med att King har vuxit sig allt större har deras 500 personer starka teknikgrupp blivit allt viktigare – och Thomas Hartwig har varit spindeln i nätet.

Men nu lämnar han alltså bolaget och efterträds av Steven Collins.

Steven Collins kliver in

Steven Collins är bland annat medgrundare och har varit CTO på Havok Inc, den världsledande leverantören av animationslösningar för spelindustrin. Han är även medgrundare av Swrye New Media Inc, en ledande leverantör inom automation och analys av mobil marknadsföring.

”Steven är ett välkommet tillskott till vårt team här på King. Hans erfarenhet inom spel- och nöjesbranschen, i kombination med hans innovativa och entreprenöriella handlag, kommer att utgöra ett betydande bidrag till King. Teknik ligger till grund för allt vi gör på King och vi är glada över att välkomna Steven”, säger Humam Sakhnini, vd på King i ett pressmeddelande. 

Läs mer