Vethems styrelseordförande Ulf Mattsson lämnar – efter bara en månad

VethemdjurVeterinär på nätet

Hidayet Tercan. Foto: Istockphotos/Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ulf Mattsson tog över ordförandeklubban i Vethem i mitten av november. Nu lämnar han.
"Inget dramatiskt", kommenterar grundaren Hidayet Tercan.

Vethems grundare Hidayet Tercan valde i mitten av november att lämna över ordförandeklubban i sitt bolag. Bolaget är en av flera utmanare som har tagit konceptet med nätläkare och applicerat det på djurens veterinärbesök.

I samband med ordförandebytet skulle styrelsen istället ledas av Ulf Mattsson. Ett styrelseproffs som har erfarenhet från styrelseuppdrag i bolag som Vaccindirekt, Addtech och Eltel.

Då beskrev Hidayet Tercan skiftet som odramatiskt i en intervju med Breakit

”Jag brukar vilja ha en extern styrelse både när jag bygger ideella organisationer och bolag. Det blir mycket tydligare med rollerna och fördelningen mellan ordföranderollen och vd:n då”, sade hon då.

Nu avslöjar nya handlingar att Ulf Mattsson lämnar Vethems styrelse bara en månad efter att han antog ordföranderollen. Hidayet Tercan skriver i ett sms till Breakit att Ulf Mattsson har lämnat av privata skäl.

"Inget dramatiskt som ligger bakom att Ulf inte är kvar som ordförande. Han var tyvärr tvungen att lämna av privata skäl. Vi kommer att utse en ny ordförande inom kort och jag kan höra av mig när det är dags", skriver hon.

Vethem grundades 2017 och bland investerarna hittar vi Pär Svärdssons Laulima, som även äger nätapoteket Apotea. Bolaget hade ingen omsättning under 2018 och resultatet för året landade på minus 1,7 miljoner kronor.

Läs mer