Svensk utmanare till Mekonomen köps upp av fransk jätte

MobivioSkruvat.se

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

E-handeln Skruvat.se köps upp av det franska bolaget Mobivia Group.

Skruvat grundades 2008 av Robert Risberg och Peter Jakobsson och omsatte i fjol 210 miljoner kronor med nollresultat. Bolaget säljer reservdelar till bilar och ses som en konkurrent till börsnoterade Mekonomen.

Nu står det dock klart att riskkapitalbolaget Scope, som är storägare i Skruvat, säljer sin andel till Mobivia.

”Vår plan var att ligga kvar betydligt längre men vi såg intresse från marknaden och tyckte att det var lika bra att inleda en försäljning redan nu. Vi säljer eftersom vi får bra betalt helt enkelt”, säger Andreas Ossmark, partner på riskkapitalbolaget Scope, till Dagens Industri.

I fjol köpte Mobivia e-handelsbolaget Bythjul.se av bland annat riskkapitalbolaget Verdane. Mobivia är en fordonsservidegrupp med flera olika varumärken och har en tydlig strategi att växa i Norden.

”Vi vill bli mindre beroende av den franska marknaden och har identifierat Norden som en marknad som är intressant för oss. Planen för Skruvat och Bythjul är främst att de ska växa på sina befintliga marknader och ta marknadsandelar i Norden”, säger Jean-Michel Fabre,  chef för utveckling och partnerskap på Mobivio.

Läs mer