Nu gör Carnegie tummen upp för Fingerprints nya siffror

FingerprintCarnegie

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Investmentbanken har gått ut med kommentar till sina kunder - flaggar för höjning.

Under en lång tid var det ingen etablerad analytiker som brydde sig om att bevaka Fingerprint-aktien som för närvarande är en av Europas mest handlade aktier.

Det  gjorde att det blev det stor uppmärksamhet när en av de tyngsta investmentbankerna i Norden i början av september inledde en bevakning av aktien. Carnegie satte köp på aktien som direkt rusade med över 20 procent.

Fortfarande är Carnegie ensam om att regelbundet bevaka Fingerprint. Därför var intresset från aktiemarknaden kring hur investmentbanken skulle reagera på den prognosuppdatering som sensorbolaget levererade vid lunchtid stort.

De första kommentarerna från Carnegie till investmentbankens kunder har nu börjat mailas ut. Enligt Breakits källor är det en övergripande positiv bild som investmentbanken har kring Fingerprints siffror.

Carnegie flaggar redan nu för att de kommer att skriva upp sina estimat för både försäljning och resultat. Investmentbanken upprepar också sin köprekommendation för aktien. 

Fingerprint nya försäljningsprognos för 2016 ligger på mellan 6,5 och 8,5 miljarder kronor. Dessutom uppges rörelsemarginalen för 2016 bli högre jämfört med andra halvåret 2015.

”Både försäljningsprognosen och de starkare marginalerna gör att Carnegies sannolikt kommer att dra upp sitt estimat för rörelsevinsten med minst 1 miljard”, konstaterar en av Breakits uppgiftslämnare.

Läs mer