Sök

LISTA: Här är 9 techbolag från Malmö som du måste ha koll på

SimplidayMapillaryCastle

På bilderna: Andreas Nordgren, vd för Modcam, Sofia Franzén, vd för Owegoo och Hannes Hallén, Karolina Friberg och Anders Frankel på Minut.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Det bubblar ordentligt på södra Sveriges startupscen. Här radar vi upp nio spännande Malmöbolag som du säkerligen kommer att höra mer om framöver.

Mapillary

Startår: 2014.
Grundare: Jan Erik Solem.
Kortfattat: Liknar Googles gatuvy, men användarna tar bilderna. Företag ska vilja betala för att använda karttjänsten för att exempelvis planera ombyggnationer på platser dit Googles Street view inte når eller inte bryr sig om.

Owegoo

Startår: 2014.
Grundare: Sofia Franzén.
Kortfattat: Förenklar sättet på hur man bokar resor online. Berätta för Owegoo vad du vill göra på din semester och sajten presenterar jämförelser mellan olika priser och destinationer.

Newshubby

Startår: 2014.
Grundare: Alexandra Bylund.
Kortfattat: Fokuserar på att skicka ut och matcha rätt pressmeddelanden med rätt journalister. Har en prisgaranti som går ut på att företaget bara tar betalt när PR-insatsen leder till resultat i form av till exempel en artikel.

Minut

Startår: 2014.
Grundare: Marcus Ljungblad, Nils Mattisson, Martin Lööf, Fredrik Ahlberg och Hannes Hallén.
Kortfattat: Utvecklar den uppkopplade sensorn Point som kan känna igen allt från ljud till krossat glas eller rökutveckling i ett rum. Är till för alla som behöver någon form av säkerhet men inte kan eller vill använda större komplexa säkerhetssystem.

Bitcraze

Startår: 2011.
Grundare: Marcus Eliasson, Arnaud Taffanel, Tobias Antonsson.
Kortfattat: Utvecklar och säljer en quadcopter vid namn Crazyflie. Ritningar och källkod ligger öppet på hemsidan så att kunden själv kan experimentera, bygga om, bygga på och programmera som den vill.

Brisk.io

Startår: 2012.
Grundare: Hampus Jakobsson, Alfred Beckman och Andreas Pålsson.
Kortfattat: Hjälper säljare att bli bättre. Tjänsten är ett sorts sälj accelerationssystem, en plugin till Salesforce.

Castle

Startår: 2015.
Grundare: Johan Brissmyr och Sebastian Wallin.
Kortfattat: Ska göra inloggningar på sajter och webbkonton lika säkra som en bank. Tjänsten spärrar till exempel automatiskt konton med misstänkta beteenden och meddelar användaren om någonting verkar misstänkt. 

Modcam

Startår: 2013.
Grundare: Bogdan Tudosoiu, Jan Erik Solem, Tord Wingren och Karl-Anders Johansson.
Kortfattat: Utvecklar kameraenheter med inbyggda system för bildanalys. Tekniken gör det möjligt att analysera människors rörelsemönster i exempelvis butiksmiljöer – utan att behöva skicka faktiska bildströmmar.

Simpliday

Startår: 2014.
Grundare: Johan Gunnars och Sebastian Mutsson.
Kortfattat: Hjälper människor att få ihop vardagspusslet. Appen samlar möten, to do-listor, kontaktlistor och anteckningar på ett och samma ställe. Detta skapar en överblick över alla personliga och profesionella åtaganden.

Läs mer