MTG fortsätter pumpa in pengar i e-sport - investerar i nyhetsapp

MTGMTGx

T.v: Rikard Steiber, vd för MTGx. Foto: pressbild

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Nu har acceleratorn MTGx antagit nyhetsappen Instant Esports till sitt startupprogram - och investerar 440.000 kronor i bolaget.

Samarbetet går ut på att Instant Esports deltar i  MTGx:s startupprogram, Media Factory. För bolaget innebär det en investering på närmare 440.000 kronor (50.000 dollar) och tre månader med stöd och tillgång till acceleratorns resurser och nätverk.

Det amerikanska bolaget har gjort en app som samlar upp nyheter, statistik, skvaller och matchuppdateringar från e-sportsajter och sociala medier.

“Vi imponerades av teamet och av deras ambition att bli den självklara plattformen för alla e-sportnyheter. Bolagets första app är av hög kvalité och kan potentiellt komplettera våra större investeringar på området”, säger Rikard Steiber, vd på MTGx och digitalchef på MTG.

Vi har tidigare rapporterat om MTG:s uppköp av Dreamhack och att spelstreamingsajten Jist har antagits till Media Factory-programmet. I Breakits podcast förklarade Stefan Lundell för ungefär en månad sedan varför MTG köper allt de kommer över i e-sportbranschen.

"MTG ser att framför allt unga män tittar allt mer på e-sport. Det är en av drivkrafterna bakom investeringen, att konsumentbeteendet förändras", sade han i podden.

Läs mer