Isabella Löwengrip i samarbete med intimvårdsbolaget Ellen

EllenLöwengrip investHälsa

Isabella Löwengrip och Jenny Fingal vd på Ellen. Foto: Sara Lindmark/press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Tamponger med levande bakterier blir Isabella Löwengrips nya giv.

Entreprenören och investeraren Isabella Löwengrip inleder ett samarbete med bolaget Ellen som är noterat på First North och säljer intimvårdsprodukter. Beskedet fick bolagets aktie att rusa med 17 procent på torsdagen. 

”Det viktigaste för mig är att hitta varumärken som är en perfekt match med min målgrupp och där mina följare får någonting tillbaka. På ett eller annat sätt. Jag ser fram emot samarbetet med Ellen och att lyfta fram dem och deras produkter till min läsare”, säger Isabella Löwengrip i ett pressmeddelande.

Löwengrips uppgift blir bland annat att lyfta bolagets probiotiska tamponger och intimkrämer. Probiotiska produkter är produkter som innehåller levande bakterier som ska vara gynnsamma för hälsan.

Ellen satsade 2018 stort på digitalisering då de bland annat gjorde om sin digitala plattform och hemsida.

“Jag har bara varit vd på Ellen i ett år men ett samarbete med Isabella Löwengrip har hela tiden stått högt upp på vår önskelista. Eftersom Isabella är en förespråkare av probiotika känns det fantastiskt att få våra probiotiska intimvårdsprodukter kommer i fokus”, säger Jenny Fingal, vd på Ellen till Breakit. 

Ellen omsatte under 2017 cirka 15,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på 8,7 miljoner. Under första halvåret 2018 ökade bolaget omsättningen och minskade vinsten jämfört med samma period året innan. Bolaget gjorde också en nyemission på 19,6 miljoner under 2018.

Samarbetet är med Isabelle Löwengrips investeringsbolag Löwengrip Invest AB och är ett klassiskt influencersamarbete som innebär att Ellen betalar Löwengrip för att synas i hennes sociala kanaler. Det innebär inte att Isabella Löwengrip får ägande i bolaget. 

Jenny Fingal vill inte avslöja hur mycket pengar bolaget satsar på marknadsföring via Löwengrip.

"Men med tanke på att vi är ett ganska litet bolag så handlar det om en stor investering för oss", säger hon.

Ellen jobbar också med andra influencersamarbeten genom Blogg.se och Perfect Day Media.

Läs mer