Sök

Tesla-chef lämnar elbilsbolaget – investerar i Malmö-startup

TeslaModcam

Peter Carlsson på Sthlm Tech Fest. Foto: Jonas De Lange.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Den svenske Tesla-chefen Peter Carlsson är på väg att lämna elbilstillverkaren. Nu går han in som delägare i Malmöbolaget Modcam.

Det skriver Dagens Industri som i sin tur hänvisar till nyhetsbyrån Rapidus.

Peter Carlsson blev ansvarig för Teslas produktionsled 2011, bara ett drygt år innan lanseringen av företagets andra bil.

Nu lämnar alltså svensken Tesla. Han går in som delägare i Malmöbolaget Modcam som utvecklar smarta kameror med inbyggda system för bildanalys.

Bolaget ägs till 50 procent av grundarna Jan-Erik Solem, Tord Wingren, Karl-Anders Johansson och Bogdan Tudosoiu. Spintop Venture, Robert Bosch Ventures och Sony Ericssons tidigare vd Bert Nordberg är delägare.

Hur mycket pengar som Peter Carlsson har investerat är okänt, men enligt Modcams vd Andreas Nordgren är det främst hans “nätverk och erfarenhet” som bolaget är ute efter.

“Jag tycker de har en väldigt intressant mjuk- och hårdvara som kan hjälpa både kommersiella och offentliga miljöer att optimera sin bemanning och förstå hur väl man utnyttjar utrymmena”, skriver Peter Carlsson i ett mejl till Rapidus, enligt Di.

Läs mer