Sök

5 städer på 5 dagar – vi hälsar på heta startups från norr till söder

MalmöJönköpingSkövde

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Nu ska vi på Breakit bli ännu bättre på att lyfta fram spännande entreprenörer och startupinitiativ utanför Stockholm. Följ med oss till Umeå, Linköping, Jönköping, Skövde och Malmö!

Stockholm räknas per capita som världens starkaste startupfäste näst efter Silicon Valley. Nu ska Stockholm göras till “hela världens bästa startupstad", enligt näringsminister Mikael Damberg.

Den huvudstadsfokuserade retoriken har fått branschfolk utanför huvudstaden att reagera.

“Det är jävligt förolämpande. Det är som att Skåne är ett annat land”, sa Hampus Jakobsson tidigare i år till Dagens Industri.

Han var med och startade TAT som såldes till Blackberry 2010 och bor i Malmö. I dag driver han Brisk.io och är en av Sveriges mest framstående ängelinvesterare. Han är en av de personer som vi kommer att träffa på vår entreprenörsresa.

Alla som jobbar med medier har förstås en viktig uppgift i att spegla hela Sverige. De flesta på Breakits redaktion har fostrats på småorter som Ljungskile, Torsby och Sjuntorp. Vi försöker verkligen aktivt att tänka på bolag även utanför storstäderna, men vi vill bli ännu bättre.

På fem dagar kommer jag att besöka fem städer, från Umeå till Malmö. 

Jag ser verkligen fram emot att träffa en lång rad driftiga entreprenörer, investerare och inkubatorsledare och höra om spännande innovationer.

Vi vet att det finns så många andra städer som också driver på utvecklingen och där det händer massor. Planen är att den här resan bara ska bli början. Nästa gång kommer vi kanske och hälsar på i er stad.

Mejla gärna tips på intressanta bolag och entreprenörer utanför Stockholm som vi bör hålla ögonen på framöver.

Läs mer