Rosie Linder slutar som vd för Peppy Pals

Peppy Pals

Från vänster: Rosie Linder och Paulina Olsson. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Rosie Linder slutar som vd för spel- och utbildningsföretaget Peppy pals. Hon ersätts av bolagets marknadschef, Paulina Olsson.

Peppy Pals gör appar, böcker och filmer som ska lära barn 2-8 år om social och emotionell intelligens, även kallat EQ. Bolaget grundades 2013 av Rosie Linder.

I höstas fick bolaget in ett “tvåsiffrigt miljonbelopp” i investering från den danska lekjätten Lego brand group.

Nu står det klart att Rosie Linder kliver av vd-uppdraget och lämnar över till Paulina Olsson. Hon har sedan 2015 lett Peppy Pals tillväxt- och marknadsstrategi.

"Jag kan inte tänka mig en bättre person för att leda vårt kommande arbete än Paulina som jag har jobbat sida vid sida med under de senaste tre åren. Med Lego Ventures som ny partner och investerare har vi en unik möjlighet att skala upp vår tillväxt och nå ut med EQ till fler barn i världen”, säger Rosie Linder i ett pressmeddelande.

Paulina Olsson kommer att ansvara för företagets globala tillväxt och strategi, med fokus på nyckelmarknaderna Norden, Storbritannien och USA.

"Jag känner mig väldigt hedrad över att ta över rollen som vd på Peppy Pals. Det är stora skor jag har att fylla, och jag är därför väldigt tacksam över både Rosies och teamets förtroende och stöd”, säger Paulina Olsson och fortsätter:

“Vi kommer lansera tre nya, globala produkter under året, där vi både genom fysiska och digitala produkter inspirerar till barns sociala och emotionella lärande".

Rosie Linder som är majoritetsägare, kommer att vara aktiv i Peppy Pals som styrelseordförande samt produktchef.

Läs mer