Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Räntepressaren Consector får in Aggregate Media som investerare

Artikel bild
Jonas Rydberg och Pontus Holgersson, grundare av Consector. Foto: Press.

Riskkapitalbolaget Aggregate Media investerar i lånesajten Consector. Nu ska bolaget genomföra en tung marknadsföringskampanj för att nå fler svenskar som suktar efter lägre räntor.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

olle@breakit.se

Medgrundare

Sajten tjänar pengar genom att ta ut en avgift av banken när Consector förmedlar ett lån som ger en bank en ny kund.

Bolagets vd Pontus Holgersson säger att Consector har ägnat mycket tid det senaste året åt att finslipa på produkten.

“Vi har lanserat en helt ny sajt under året och dessutom har vi jobbat enormt mycket med vår plattform för bolån, som vi förhoppningsvis ska lansera under fjärde kvartalet. Målet är att kunden ska kunna göra så mycket som möjligt på egen hand”, säger han.

I samma veva ska lånesajten göra en rad marknadsföringskampanjer. Inför det tar Consector nu in en ny investerare i form av Aggregate Media, riskkapitalbolaget som byter medieutrymme mot delägarskap i stället för att investera pengar i startups.

Aggregate Media har tidigare investerat i bland annat e-handlarna Bygghemma och Mathem.

Parterna har valt att inte berätta hur mycket Aggregate investerar i Consector men Pontus Holgersson säger att det handlar om medieutrymme värt “ett antal miljoner kronor” i allt från sökordsannonsering till rörlig bild utomhus.

“Idag är det extremt viktigt att synas och höras när man vill bli en välkänd fullsortimentsbutik för krediter. Där har Aggregate rätt resurser och erfarenhet av att bygga upp många andra bolag tidigare. Det är väldigt viktigt för oss att få med den kompetensen. Nu ska vi göra ett tydligt avtryck på marknaden”, säger han.

Vi har tidigare rapporterat om att marknaden för låneförmedling på nätet visar tecken på överetablering, vilket var en orsak bakom att Consectors konkurrent Advisa tvingades säga upp 40 personer tidigare i år.

Pontus Holgersson säger att Consector skiljer sig från de flesta i branschen så till vida att bolaget är en fullservicebyrå för alla sorters krediter - bolån, billån eller vad det nu kan handla om.

“Man ska också komma ihåg att det idag är en liten minoritet av befolkningen som går via en förmedlare när de upphandlar sina lån. Vad gäller bolån handlar det bara om någon enstaka procent. Så det finns väldigt mycket kvar att göra”, säger han.

Det Stockholms-baserade Consector har för närvarande ett 30-tal anställda men har ännu inte lämnat in sitt första årsbokslut. Bland de tidigare investerarna finns bland andra riskkapitalbolaget Optimizer Invest samt SEB:s tidigare fondchef Tove Bångstad.

Läs mer