Klart: Invuos i konkurs

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Styrelsen i teknikbolaget Invuo Technologies, tidigare Seamless Distribution, lämnade idag in en ansökan om konkurs, eftersom att bolaget har blivit insolvent.
Nu har konkursen beviljats.

Konkursansökan omfattar också det svenska dotterbolaget Invuo Services men gäller inte för övriga bolag inom koncernen, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget, som jobbar med mobila transaktioner, beskriver att den omedelbara orsaken till den ekonomiska krisen är de utdragna förseningarna av kunders implementering av bolagets tjänster.

Bolaget var, under tiden det hette Seamless, populärt bland småsparare på Stockholmsbörsen. Lösningen för betalningar med mobilen implementerades bland annat hos flera stora livsmedelskedjor – men användningen tog aldrig fart.

"Dessa förseningar har orsakat en allvarlig negativ inverkan på bolagets kassaflöde. Bolagets situation förvärras ytterligare av avsaknaden av den förväntade accelerationen av ordrar för Meawallet och bristen på tillräckliga nyinvesteringar i bolaget och dess affärsområden för att stödja verksamhetens fortlevnad", heter det i pressmeddelandet.

Invuo Technologies, har nu fått sin konkursansökan godkänd av Stockholms tingsrätt.

Aktien, som är noterad på Stockholmsbörsen, hade ett börsvärde om 45 miljoner kronor innan ett handelsstopp trädde i kraft i fredags. Antalet aktieägare uppgår till nästan 5.800 stycken, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Läs mer