Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Grundare lämnar United Screens men Stina Honkamaa blir kvar

Artikel bild

Youtube-nätverket United Screens har gjort klart med en ny finansieringsrunda.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

För två veckor sedan kunde vi avslöja att det svenska Youtube-nätverket United Screens var inne i slutförhandlingar med mediekoncernen Bonniers om en ny investering. 

På måndagseftermiddagen blev affären klar. Det innebär att Bonnier, via sitt riskkapitalbolag Bonnier Growth Media, ökar ägandet i United Screens. Sedan tidigare har Bonnier Growth Media investerat 20 miljoner kronor i United Screens.

I en kommentar säger Ulrika Saxon, vd Bonnier Growth Media:

”Tillväxten på online video-marknaden är om möjligt ännu mer kraftfull än väntat, och den position och tillväxttakt United Screens på kort tid har byggt är imponerande.  Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete och har en stark tro på bolagets utveckling”

Samtidigt står det klart att två av United Screens grundare, Oscar Höglund och Jan Zachrisson, lämnar bolaget helt. Enligt United Screens vd Stina Honkamaa Bergfors har Oscar Höglund och Jan Zachrisson inte längre kvar något ägande i bolaget

”Det är egentligen ingen stor skillnad. De har inte varit operativa i bolaget. Nu lämnar de också ägargruppen.”

Hon och Malte Andreasson, som också varit med sedan starten, ökar dock sitt ägande i samband med nyemissionen. Stina Honkamaa Bergfors vill berätta hur mycket pengar som tillförs bolaget i samband med finansieringsrundan.

"Men nu har vi tillräckligt med pengar för att kunna finansiera vår tillväxt. Vi har en beslutad plan som vi nu har finansiering till. Pengarna kommer vi använda till anställa och jobba med våra partners”, säger hon.

Stina Honkamaa Bergfors flaggar också för en fortsatt stark tillväxt. 

"Vi fortsätter växa oerhört snabbt. Redan i maj i år passerade omsättningen förra årets helårsomsättning, och vi kommer att överträffa såväl våra tittarmål som omsättningsmål och därmed mer än dubbla i år på bägge dessa parametrar. Vi prioriterar i denna fas tillväxt framför lönsamhet och nytt kapital ska användas för att ytterligare öka vår expansionstakt och ta tillvara den explosiva utveckling som pågår i vår bransch, säger hon i ett pressmeddelande.  

Läs mer