Skånska Apple-utmanaren behöver nya miljoner

Crunchfish

Det var då – Crunchfishs storägare Joachim Samuelsson ringer i klockan vid bolagets börspremiär. Foto: Stig Göran Nilsson

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Crunchfish ska ta in 38,5 miljoner i riktad nyemission.

Vi har själva beskrivit First North-bolaget Crunchfish som en utmanare till Apple. Det var förmodligen en smula överdrivet men kolla gärna in vår gamla text om de storslagna ambitionerna här.Helt sant är i alla fall att bolaget nu behöver få in ett gäng friska miljoner.

Nu på morgonen rapporterar nyhetsbyrån Diret att styrelsen i Crunchfish föreslår en företrädesemission om cirka 38,5 miljoner kronor före emissionskostnader, för fortsatt utveckling och kommersialisering av bolagets mjukvaruportfölj för AR/VR och Mobile Proximity.

Emissionen ska godkännas av en kommande extra bolagsstämma. Den omfattas till cirka 78,7 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden från befintliga aktieägare och ett antal investerare.

Aktieägare i Crunchfish erhåller för en befintlig aktie en teckningsrätt. Två teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen är 5 kronor per aktie.

Läs mer