Cybaero i konkurs: "Gjort allt för att förhindra den situation vi idag befinner oss i"

Cybaero

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Drönarbolaget har idag ansökt om konkurs efter att styrelsen konstaterat att det inte är möjligt att driva bolaget vidare.

"Under mina tre månader som vd har jag, tillsammans med mina kollegor, gjort allt för att förhindra den situation vi idag befinner oss i", säger Cybaero-chefen Tommy Magnusson i ett pressmeddelande.

Han pekar på att bolaget sedan börsstoppet den 15:e februari flitigt uppvaktat Nasdaq för att försöka få klarhet i vilka hinder som finns för att återuppta handeln.

"Parallellt med detta har ledningen undersökt andra tänkbara alternativ och finansiering har varit nära att säkras vid flera tillfällen. Den operativa verksamheten har under tiden fortgått och flera nya affärsmöjligheter har öppnat sig", menar Tommy Magnusson som hoppas att Cybaero efter konkursen kan återskapas under ledning av nya ägare.

Cybaero-aktien har varit handelsstoppad sedan mitten av februari då det utreds om det skett oegentligheter i bolagets kommunikation med marknaden. Handelsstoppet har angetts som ett hinder för bolaget att lyckas få in ny finansiering.

Läs mer