Sök

Spotify och Aviciis manager planerar i hemlighet musik- och teknikfestivalen Symposium

SpotifySymposium

FOTO: Mark Runyon, ConcertTour.org/Flickr

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

I juni kommer några av techvärldens och musikindustrins största stjärnor till Stockholm. Bakom arrangemanget står Spotifys vd Daniel Ek tillsammans med Avicii-managern Ash Pournouri, erfar Breakit.

Hemlighetsmakeriet är fortfarande omfattande men personer med insyn i förberedelserna uppger för Breakit att ambitionen är att skapa ett arrangemang i yttersta världsklass både när det gäller talare och artister.

Officiellt finns idag bara en kortfattad sajt men i det tysta har arbetet med eventet pågått i månader. Arrangemanget har fått namnet Symposium och ska gå av stapeln 8:e till 13:e juni. 

Idén är att skapa en gemensam mötesplats för topparna inom musik och techbranschen och samtidigt lyfta fram Stockholms centrala roll i dessa två industrier. Symposium kommer att ”kläs in” med flera stora musikfestivaler. Bland annat arrangeras Summerburst på Gärdet där bland annat Avicii och Axwell & Ingrosso kommer att spela.

Daniel Ek bekräftar nu också för första gången officiellt planerna och han är mycket entusiastisk över projektet.

”Vi tycker det ska bli kul att sätta Sverige på kartan i det här sammanhanget. Det är inte många som förstår allt spännande som händer, framför allt i Stockholm. Musik och teknik är verkligen stort”, säger Daniel Ek.

Enligt Breakits källor har några av de tyngsta amerikanska techentreprenörerna, som bland annat Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och Teslas Elon Musk, bjudits in.

Daniel Ek vill dock inte lämna ut några detaljer kring talarna.

”Vi har bjudit in en hel del roliga gäster men vi är inte riktigt redo att annonsera vilka det blir exakt”. säger han.

Men du själv kommer att vara på plats?

”Absolut! Det här kommer bli riktigt bra”.

LÄS MER: Spotify-grundaren: Vi kommer att se tillbaka på dagens läkemedel och tycka att det var häxkonst

Läs mer