Sök

Betaltjänsten Bambora fortsätter förvärvsräd – köper norsk startup

BamboraDsafe

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Sveriges största betalkoncern Bambora förvärvar den norska transaktionsplattformen Dsafe.

Vi har tidigare kunnat berätta om Nordic Capitals nya betalkoncern Bambora, som är en sammanslagning av etablerade betalbolag som Euroline, ePay, MPS, DK Online, Key Corp och Samport.

Koncernen är, sedan sammanslagningen tidigare i år, den största svenska aktören för betalningar på nätet räknat i omsättning. Tillsammans hanterar bolagen över 3 miljarder transaktionen, varav 50 procent sker online.

Men stor vill bli större. I dag stod det klart att Bambora förvärvar det norska startup-bolaget Dsafe, som utvecklat en molnplattform för analys av säljdata, transaktioner och kunddata. 

Förvärvet kan potentiellt innebära att bokkedjan Boklageret och sportkedjan XXL, som är kunder hos Dsafe i dag, börjar använda sig av Bamboras tjänster framöver. 

"För att bli framgångsrik, oavsett om du är den lilla blomsterhandlaren runt hörnet, den stora kafékedjan eller den expansiva e-handlaren, måste du förstå dina kunder. Genom förvärvet av Dsafe kan vi nu erbjuda handlare runt om i världen denna förståelse, och samtidigt hjälpa dem att öka sin försäljning", säger Johan Tjärnberg, vd på Bambora Group i en kommentar.

Läs mer