Sök

Breakit förvärvar Swedish Startup Space - ökar takten på engelska

Breakit

Från vänster: James Pember, Stefan Lundell, Olle Aronsson, Anders Hassis.

Breakit

Breakit

Breakits grundare Stefan Lundell och Olle Aronsson förklarar varför de förvärvar Sveriges största engelskspråkiga techsajt.

När Swedish Startup Space lanserades för två och ett halvt år sedan blev sajten snabbt ett måste att besöka för entreprenörer, investerare och teknikintresserade som ville hålla koll på den blomstrande svenska startupindustrin.

Sajten föddes delvis ur frustration. Svenska techbolag var extremt framgångsrika men fick ändå inte särskilt mycket uppmärksamhet från inhemska medier. Om en entreprenör i Stockholm ville läsa om ett företag som hennes kompis startat på KTH och som nu var på väg att ta in en stor summa riskkapital, fick hon ta del av det på Techcrunch i stället för på svenska nyhetstjänster.

Swedish Startup Space-grundarna Anders, Pär, Einar och James såg problemet och bestämde sig för att göra något åt det. Ursprungsidén var att skapa en samlingsplats där människor i den svenska techindustrin skulle kunna nätverka, söka jobb samt leta efter event och kontorsplatser.

Men Swedish Startup Space blev snart också en nyhetstjänst som nådde ut till tiotusentals läsare varje vecka.

Det blev en viktig komponent i startup-ekosystemet i Stockholm. För det bidraget förtjänar de fyra grundarna branschens tacksamhet.

Mycket har förändrats sedan början av 2013.

Svenska affärsjournalister ger numera startupindustrin den uppmärksamhet som den förtjänar. När de breda mediernas bevakning nu har ökat, känner Swedish Startup Space-grundarna att de har nått sitt mål.

Breakit kan idag med glädje meddela att vi förvärvar Swedish Startup Spaces tillgångar. Syftet är att öka den engelskspråkiga bevakningen av den svenska startupscenen. Swedish Startup Space har lyckats visa att det finns en stort intresse för det hos en internationell publik.

Kortfattat: Det här är inte slutet för Swedish Startup Space. Det är raka motsatsen.

Sajten kommer att bli en del av Breakit. Det innebär att den kommer att backas upp av en professionell nyhetsorganisation som ska producera mer innehåll än tidigare. Läsarna kommer att få fler artiklar (på engelska) och en del nya ansikten lär dyka upp bland skribenterna. Den populära jobbsidan kommer att leva vidare.

Anders, James, Einar och Pär kommer att lämna Swedish Startup Space för att arbeta med de företag som de har gått vidare för att starta. De blir dock hedersambassadörer på Breakit, vilket innebär att de kommer att skriva för oss ibland.

Olle Aronsson och Stefan Lundell, medgrundare på Breakit

Läs mer