Google investerar tungt i svenska VR-spelstudion Resolution Games

Resolution GamesVRGoogle Ventures

På bilden: Till vänster, Tommy Palm. Till höger: Bonnier Growth Medias digitalchef Matti Zemack.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Spelprofilen Tommy Palms företag Resolution Games tar in 50 miljoner kronor i riskkapital från bland andra Google Ventures och mediekoncernen Bonnier.

Tommy Palm var tidigare en av de tongivande utvecklarna på den svenska speljätten King. Resolution Games är hans eget bolag, som ska syssla enbart med spel inom virtual reality.

"Vi fokuserar på VR över en lång tidshorisont med små, snabbrörliga team som har förmågan att skapa och iterera en rad nya koncept. Hittills har vi skapat sju spelprototyper, lanserat vår första titel och arbetar på nästa, som kommer att bli ett VR-spel med fisketema för lansering tidigt 2016", säger Tommy Palm i ett pressmeddelande.

I riskkapitalrundan deltar utöver Google Ventures (den amerikanska sökjättens riskkapitalbolag) och Bonnier även det svenska riskkapitalbolaget Creandum.

Dagens industri var först med att rapportera om nyheten.

VR-bolaget blir Google Ventures andra investering i Sverige. Vi har tidigare rapporterat om att Google, tillsammans med säkerhetstjänsten CIA:s riskkapitalbolag, har gått in tungt i Göteborgs-företaget Recorded Future.

Läs mer