Sök

Klarna-ägare storsäljer aktier - bolaget värderas till 19 miljarder

KlarnaNorthzoneWellington

FOTO: Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

En grupp riskkapitalbolag har köpt aktier i det svenska betalbolaget Klarna för cirka 680 miljoner kronor, erfar Breakit.

Säljarna är personer som arbetar på bolaget. Enligt uppgift till oss ökar dock de tre grundarna, Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson sitt ägande via optioner som löses in. 

Köpare av aktieposten på 680 miljoner kronor är riskkapitalbolagen Northzone och Wellington samt stiftelsen Wellcome Trust. Den amerikanska investeringsfirman Sequoia kvarstår dock, enligt våra uppgifter, som största externa investerare.

Klarna värderas i transaktionen till 19,2 miljarder kronor, eller 2,25 miljarder dollar. Det innebär att värderingen, räknat i dollar, har gått upp 60 procent sedan 2014 då Klarna värderas till 1,4 miljarder dollar.

Wall Street Journal-ägda Dow Jones var först med att rapportera om nyheten.

"Klarna kommenterar inte mediespekulationer. Just nu är vi helt fokuserade på vår USA-lansering och att snart släppa nya produkter i Sverige", skriver bolagets marknadschef- och kommunikationschef Erik Engellau-Nilsson i ett mejl till Breakit.

Läs mer