Seniorsajten News55 har redan över 100.000 besökare i veckan

News55
Seniorsajten News55 har redan över 100.000 besökare i veckan

News55-redaktionen. I mitten i röd tröja: Artur Ringart.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

I slutet av maj tog nyhetssajten in 4 miljoner i riskkapital inför sin lansering. Nu har News55 mer än 100.000 unika besökare - mycket tack vare en offensiv på Facebook.

News55 är en sajt för svenska i ålderskategorin 55 plus. Sajten lanserades tidigare i år av medieveteranerna Fredrik Lundberg och Artur Ringart.

Artur Ringart säger att sajten skiljer sig från andra medier i Sverige eftersom det hela tiden försöker ha ett mer erfaret perspektiv på aktuella händelser - oavsett vilket ämne det gäller.

Att sajten, vars långsiktiga mål är 1 miljon unika besökare per vecka, nu har nått över 100.000 besökare ser han som en bekräftelse på att människor efterfrågar "erfarna tankar".

“Vi nådde den trafiknivån tidigare än vad vi hade väntat oss. Så det har gått snabbare än vad vi hade trott, vilket förstås är roligt", säger Artur Ringart.

Vilka ämnen driver mest trafik?

“Det är olika. Allt från ämnen som kungahuset till en text om Harald Norbelie, som tyvärr är väldigt sjuk och själv vill kunna avgöra när han ska dö eftersom han är rädd för att få en smärtsam död. Det är ämnen som engagerar väldigt mycket".

Hur stor andel av trafiken kommer från sociala medier?

"Vi går inte ut med exakta siffror men vi kan konstatera att vår strategi på sociala medier fungerar över förväntan och att Facebook är en betydande trafikkälla".

Hur stor andel är direkttrafik till sajten? 

"Vi har valt att kommunicera antalet unika besökare i veckan. Exakta siffror om trafikkällor har vi valt att inte offentliggöra av konkurrensskäl", säger Artur Ringart.

Läs fler artiklar
LÄS MER