Sök

Efter succén med Bodyflight – nu startar Micha Velasco VR-centeret Vrex

BodyflightVrexVR

Ett center med fokus på avancerad VR-teknik ska öppna i Ulvsunda industriområde i Stockholm i höst.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Ett VR-center där besökarna kan kliva in i en digital värld och bli en del av ett spel.
Så förklarar entreprenörer Micha Velasco sin nya storsatsning Vrex.

Just nu pågår ett stort teknikprojekt i en gammal bryggerilokal i Ulvsunda industriområde i Stockholm. Tanken är att ett avancerat VR-center med ytor på hela 3.000 kvadratmeter ska öppna i slutet av februari.

Micha Velasco, som för fem år sedan bytte jobbet som jurist mot att bli entreprenör i upplevelsebranschen, har inte ångrat valet en sekund.

“Det är roligare att hålla på med sånt som folk tycker är kul”, säger han.

Sedan tidigare driver Velasco bolaget Bodyflight, som är en vindtunnel där besökarna kan testa att flyga fritt. Bland annat kan den användas som träningsredskap för fallskärmshoppare. Bolaget har gått från en omsättning på 1 miljon kronor till 18 miljoner kronor på två år och ska till våren noteras samt expandera med en anläggning i Göteborg.

Micha Velasco tror att upplevelsebranschen är på frammarsch.

“Vi har haft det bra i Sverige i många år nu, alla har sin platt-tv och byxorna som de vill ha. Det som återstår att lägga pengar på är upplevelser”, säger han.

Tekniken i det nya VR-centret är hämtad från Schweiz och något liknande center finns än så länge inte på andra håll i Europa, enligt Micha Velasco.

Men även om tekniken skiljer sig från andra center så är Vrex inte ensamma om att satsa på VR-upplevelser. I oktober öppnade bolaget Mission IX ett upplevelsecenter med fokus på virtuell verklighet på Södermalm i Stockholm och även det svenska spelbolaget Starbreeze satsar stort på arkadhallar med VR-teknik.

Centret vänder sig till både vuxna och barn från tio år och Micha Velasco tror framför allt att det kommer att bli välbesökt av företag som är ute efter en annorlunda aktivitet för sin personal.

“Jag har redan börjat ta emot bokningar och intresset är stort,” säger han.

Projektet har hittills tagit in tre miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna finns bland andra eventbolaget Knock em down från Växjö och Markus Dahlström, som bland annat sitter i styrelsen för innovationsbyrån New Innovation Management.

Vad ser du för framtid för VR-centret?

“Vi är i princip först med den här avancerade tekniken men jag tror att det kan komma fler. Nu när vi öppnar kommer kunderna kunna bli en del av två olika spel men i framtiden kan jag tänka mig att vi också använder det till utbildning i miljö för olika yrkesgrupper”.

Läs mer