Vinylskivan guidar dig i svensk musik och LP-skötsel

Pressrelease

Av: MollDog Media

Vinylskivan guidar dig i svensk musik och LP-skötsel

Publicerad: 18 jun 2021 17:05

Uppdaterad: 18 jun 2021 17:05

Sverige är känt över hela världen för sin enorma musikindustri, där mängder av artister gjort sig internationella. Likaså har vi även en stor skara populära musikprofiler på hemmaplan. Detta har lett till ett ännu större behov av bevakning på marknaden. Sajten Vinylskivan.se hjälper dig att hålla koll på svensk musik, och assisterar dig i hur du bäst sköter dina LP-skivor.


Under de isolerade tider vi har tvingats leva i det senaste året har många artister haft intensiv skrivstuga hemma. Ja, det har dykt upp massvis med nya plattor från alla håll och kanter, vilket förstås varit en välkomnad produktion för fansen.

En sajt som täcker flera behov

I takt med att världen öppnar upp sig igen, vill artister förstås nå ut med sin nya musik. Och vi på lyssnarsidan vill inte missa vad som komma skall. För att minimera risken att du ska missa ny musik finns Vinylskivan.se, som håller dig uppdaterad om både skivsläpp och liveakter.

Med detta sagt, finns det även djupdykande texter om svensk musik i form av listor och krönikor. Utöver att vara en guide för användaren vad gäller musiknyheter och en underhållningsplattform, så hjälper sajten dig även med skötsel av vinylskivor.

Få har missat det stora intresse Sverige har för vinylskivor och det analoga soundet. Nog är många överens om att ljudkvaliteten på en LP-spelare slår musiktjänster som iTunes och Spotify. Däremot är det desto färre som känner till hur man sköter sina vinyler, vilket i längden kan vara problematiskt.

Enkel guide

Handlar du ofta vinyler och vill bli bättre på själva skivskötseln? Då kan du glädjas åt att  Vinylskivan.se erbjuder sina läsare en grundläggande och enkel guide att följa. Den täcker allt från förvaring och hantering till hur du plockar bort stickers, som suttit fast sedan många år tillbaka. Användningsbara tips och tricks kommer i mängder.

Precis som många tilltalas av hur en vinylskiva ser ut och låter, finns det nyfikenhet kring dess historia med sin föregångare “stenkakan”. Därför är det naturligtvis kul att Vinylskivan.se gått till botten med vinylens hela bakgrund och spännande resa genom tiden.

Inom kort kommer läsare även att kunna ta del av nyhetsbrev från Vinylskivan.se. Där kommer det att sammanfattas musiknyheter, men också ges gott om skivtips med allt från svenska till internationella artister i olika sorters genrer.

Kort och gott är detta en plats för sanna musikälskare.