Pressrelease

Av: Brighter AB (publ)

Brighter's dotterbolag Nectarine Health gör framsteg i diskussioner med potentiella partners i USA

Publicerad: 1 jun 2021 13:00

Uppdaterad: 1 jun 2021 13:00

Brighter AB [publ] meddelade idag att dotterbolaget Nectarine Health har pågående diskussioner  med potentiella partners i USA som fokuserar på digitala vårdtjänster för äldre. Dessa potentiella partners arbetar främst inom områdena monitorering, hemsjukvård och personliga trygghetslarm. Nectarine Health planerar att göra sitt innovativa AI-baserade system för omsorg i hemmet tillgängligt för produkttester för potentiella partners i USA mellan juni och september 2021.

"Vi ser positivt på våra första kommersiella diskussioner med ett antal USA-baserade partners. Efterfrågan på vård i hemmet har ökat betydligt de senaste åren och den nuvarande Covid-19-pandemin har ytterligare påskyndat denna trend", säger Matthias Tietze, VD för Nectarine Health. "Leverantörer inom äldreomsorg, särskilt inom hemsjukvården kämpar för att möta denna efterfrågan och söker aktivt digitala lösningar. Vi tror att Nectarine Health ™ at Home kan möta detta behov."

Företaget hoppas på mer formella avtalsrelationer med potentiella partners under de kommande månaderna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Investor Relations
IR@brighter.se

Certified Adviser
Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 10, adviser@eminova.se,
www.eminova.se

Om Brighter AB (publ)

Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

Följande bilagor finns för nedladdning: