Pressrelease

Av: Speqta Låneguiden

Låneguiden börjar jämföra kreditkort

Publicerad: 7 apr 2021 15:07

Uppdaterad: 7 apr 2021 15:07

Expressen Låneguiden har under flera års tid varit en framstående jämförelsetjänst inom privat- och företagsekonomi. Nu tar vi tjänsten till nästa nivå och börjar jämföra kreditkort.

Jämförelsetjänsten har sedan 2018 hjälpt privatpersoner och företag att hitta det bästa lånet för dem. På sajten ges användarna möjlighet att läsa på och jämföra alla typer av lån.

I sin jakt på att bli Sveriges ledande ekonomiportal har Låneguiden nu breddat sitt produktutbud ytterligare med kreditkort.

Just marknaden för kreditkort har vuxit sig allt större de senaste åren, men det stora utbudet kan göra det svårt att hitta det kreditkort som lämpar sig bäst för en själv. Med bred kunskap inom området är förhoppningen att Expressen Låneguidens tjänst ska kunna ge användarna den kunskap som behövs för att fatta ett bra beslut i valet av kreditkort.

Vi tror verkligen att marknaden för kreditkort kommer öka igen i takt med att restriktioner lyfts och människor börjar resa igen. Då vill vi kunna hjälpa dem jämföra och göra rätt val, säger Dieter Wallmark-Kalisch, produktchef.

Stora skillnader mellan olika kreditkort

Det finns en mängd kreditkort att välja mellan och vid en första anblick kan kreditkorten anses likvärdiga. Men det kan finnas stora skillnader kreditkorten emellan vilket gör det viktigt att jämföra utbudet åt.

Skillnaderna finns i både kostnad och antalet räntefria dagar, men de riktigt stora skillnaderna ligger i vilka förmåner som ingår med kreditkorten. Användningsområdet kan därför skilja sig åt mellan olika kreditkort.

På Expressen Låneguiden finns det till en början möjlighet att jämföra kreditkort inom följande kategorier

  • Bonuskort. Samla bonuspoäng varje gång du handlar. Poängen kan du sedan handla för i webbshoppar, köpa flygresor och mycket mer. En del kreditkort ger dig även cashback vilket innebär att du får en viss procent återbäring på alla köp du gör.
     
  • Bensinkort. Åker du mycket bil kan ett bensinkort vara rätt val för dig. Få drivmedelsrabatt varje gång du tankar och ta del av en rad andra försäkringar såsom feltankningsförsäkring och bärgning och assistans.
     
  • Resekort. Med ett resekort får du ta del av reseförsäkring och eventuellt en rad andra förmåner som hör resan till, bland annat fast track och lounge access. En del resekort erbjuder även bonusprogram där du kan använda intjänad bonus till att boka flygresor.

Utbudet av kreditkort kommer successivt öka med målet att bli det självklara valet för svenskar i sin jakt på ett nytt kreditkort.

Dieter Wallmark-KalischProduktansvarigdieter@speqta.com