Pressrelease

Av: Teknikguiden

Teknikguiden lanserar jämförelse- och upplysningssida för teknikprodukter

Publicerad: 20 jan 2021 12:52

Uppdaterad: 20 jan 2021 12:52

I slutet av 2020 lanserades Teknikguiden, som är en opartisk jämförelsesida för teknikprodukter likt skrivare, routrar, VPN-tjänster och operativsystem. Det övergripande målet är att webbsidan ska bli en av Sveriges ledande teknikbloggar, med ett fortsatt fokus på att hjälpa dess besökare både före och efter sitt teknikinköp.

Ett stort och svåruppnåeligt syfte med Teknikguiden.se är att alla populära teknikprodukter ska uppmärksammas.

"Jag har anlitat gästskribenter med särskilda kunskaper inom teknik, med mål att webbsidan ska bli än mer heltäckande. Men då jag även har som mål att alla produktjämförelser och produkttips ska kompletteras med välskrivna guider är det en stor utmaning att bredda sidans material i en tillräckligt snabb takt. Om en besökare exempelvis beslutat sig för att skaffa en VPN och därefter inte hittar någon resurs på Teknikguiden som beskriver hur denne kommer igång ser jag det som ett stort misslyckande, och besökaren är säkerligen inne på samma spår."

Säger Karl Rosqvist, som grundade Teknikguiden i början av 2020.

Brist på transparens

Som VPN-företaget Mullvad påpekar är bristen på tillit omfattande när det kommer till produktrecensioner på internet. Mullvad VPN har valt att inte skapa ett affiliateprogram då de inte litar på att de recensioner och tester som publiceras på externa webbsidor är sanningsenliga nog.

"Bristen på transparens och ärlighet är omfattande inom affiliatenischen. På grund av att somliga webbsidor beskriver underpresterande teknikprodukter som tillförlitliga såvida de får en bra ersättning har förtroendet för hela affiliatenischen påverkats negativt. Ett av de största målen med Teknikguiden är att besökarna ska känna tillit inför de råd och tips som ges, och som en konsekvens av detta besöka webbsidan flera gånger såvida de behöver råd och tips om nya teknikprodukter." Fortsätter Karl.

Användarvänligheten är viktig

Teknikguiden ska inte bara bistå med korrekt och tidsenlig information, det är även viktigt att informationen presenteras på rätt sätt. Somliga besökare varken vill eller har tid att läsa långa artiklar med djupgående information, så i varje artikel återfinns en kort sammanfattning vilket innebär att besökaren kan välja på att antingen läsa hela artikeln, eller alternativt endast läsa sammanfattningen som ofta har en lästid på cirka 30 sekunder.

"Det är inte av lathet som man ibland bara läser rubrikerna i tidningsartiklar. Ibland har man inte tid att läsa hela artikeln, och i dessa fall behövs en snabb sammanfattning. Somliga teknikbloggar har valt att inkludera sammanfattningar med mål att öka läsbarheten. Det är utmärkt, och Teknikguiden är numera en av dessa." Avslutar Karl.

Om företaget

Teknikguiden är en teknikblogg med guider och produktrecensioner som slog upp sina dörrar i slutet av 2020. De främsta målen är att bistå med korrekta och välskrivna guider samt produktrecensioner, med mål att besökarna ska kunna ta ett informerat beslut i samband med att de köper teknikprodukter.

 

Pressansvarig:

Teknikguden

red@teknikguiden.se

Läs fler artiklar