Sportåret 2020: Stora sporthändelser och hur ser framtiden ut år 2021?

Pressrelease

Av: Heymedia Partners

Sportåret 2020: Stora sporthändelser och hur ser framtiden ut år 2021?

Publicerad: 15 jan 2021 10:16

Uppdaterad: 15 jan 2021 10:16

Vi är nog ganska många som kan hålla med om att föregående år var mycket annorlunda jämfört med hur det brukar vara – i alla fall inom sportvärlden. Året har bjudit på både positiva händelser i form av uppgångar, men givetvis också nedgångar för ett stort antal sportutövare. Men hur har själva sporten i sig egentligen påverkats och finns det några mönster att tyda inför framtiden? Här får du svar på detta och mycket mer så häng med här och lär dig mer. 

 

Hur påverkas betting på sport?

Man kan säga att betting är en sorts termometer på hur det går i sportvärlden, se på hur det ligger till på www.odds.se. Men när matcherna inte kan spelas rent fysiskt borde man kanske se en nedgång i hur många som bettar. Fast om man tittar på hur det ser ut så är det raka motsatsen, och det beror sannolikt på att e-sport blivit mer populärt. Att betta och oddsa blir alltså mer och mer vanligt - om än inom andra än de mer traditionella sportgrenarna, något som med all säkerhet kommer bli vanligare även i framtiden.

Om vi blickar framåt i 2021 kan man förvänta sig att stigningen inom betting kommer att hålla i sig, kanske på grund av mer digital närvaro. Det finns en hel del kurser för den som vill lära sig mer om digitalisering. Självklart är det ingen som vet hur det kommer att bli med all säkerhet, men trenderna tyder på detta sett till det senaste året. I själva verket kommer 2021 bjuda på en hel del inom sporten och framför allt inom e-sport eftersom man under 2021 förväntar att e-sport officiellt blir riksidrottsförbundets nya sportgren.

Inställda matcher - ett faktum

Året som gick resulterade i många inställda matcher, något som man självfallet har kunnat se, men även om andelen spelade matcher har varit färre så har lagandan och intresset för både sport såväl som inom betting och odds ändå varit stort. I Sverige har intresset för sport varit stort i urminnes tider, föreningslivet och intresset tros därför inte har skadats. Vilket är en avgörande faktor för att små och medelstora klubbar kan överleva. 

Om man ska titta framåt i tiden kan man glädja sig åt att riksidrottsförbundet har stora planer för, som tidigare nämnt, elektronisk sport och det kommer bli av stor betydelse för den sportgrenen. Hur allt kommer att bli är det ännu ingen som vet, men det vi kan se fram emot ett år med en hel del sport både on- och offline.