Pressrelease

Av: PR Direkt

“Fördelarna med rödcederolja är många” - VäxtEko.nu

Publicerad: 15 jan 2021 09:56

Uppdaterad: 15 jan 2021 09:56

Rödcederträ var länge det mest vanliga bekämpningsmedlet som användes mot skadedjur i USA. Under de senaste 60 åren har både gifter och andra mer raffinerade medel snarare tagit över. Men under de sista åren har naturlig rödcederolja återigen blivit populärt, speciellt på den svenska marknaden.

Det finns många fördelar med att använda rödcederolja framför andra bekämpningsmedel. Rödceder har en bevisad effekt på både insekter såväl som på hud och hår. Av den anledningen kan rödcederoljan med fördel användas som bekämpningsmedel mot ohyra, som rengöringsmedel, men även som vårdande skönhetsvårdsprodukter.

  • Eftersom rödcederolja är en miljövänlig och naturlig produkt är den därmed helt ofarlig för oss människor. I tider som dessa när allt fler personer vill fatta miljömedvetna val så har rödceder återigen blivit trendigt att använda. En fördel med rödceder är att doften ofta uppfattas som väldoftande och behaglig av oss människor, medan den inte gör det hos skadedjur, vilket betyder att den skrämmer iväg ohyran, säger pressansvarig på VäxtEko.nu

Så fungerar rödcederolja

Rödcederträ är ett träslag som odlas världen över tack vare dess utmärkta virke och unika egenskaper. Rödcederträets olja, alltså rödcederolja, är vad som gör rödceder mest intressant när det kommer skadedjur. Rödcederolja innehåller vissa kemiska beståndsdelar som resulterar i att den undviks av olika skadedjur som silverfiskar, pälsängrar, vägglöss, kackerlackor och till och med kvalster och myror. Oljan utgörs till stor del av terpener, vilket i sin tur ger oljan en karaktäristisk doft som skadedjuren ogillar.

Rödceder kan både användas i sprayform på fönsterblecket eller golvlisterna i syfte att jaga bort skadedjuren som trivs i hemmets mörka och fuktiga utrymmen. Rödceder kan även användas som doftblock och du kan med fördel placera ut dem i klädkammaren, garderoben eller i byrålådan.

Presskontakt:

Frida Engström

info@prdirekt.se

Läs fler artiklar