Pressrelease

Av: Dragkrok365

Dragkrok365 reder ut vilka lagar och regler som gäller för dragkrok

Publicerad: 10 sep 2020 09:00

Uppdaterad: 10 sep 2020 09:00

Har du planer på att köpa ny dragkrok men är osäker på vilka regler som gäller? Det finns nämligen vissa krav som är viktiga att följa när det kommer till att montera dragkrok. Bilen ska för det första vara EU-typgodkänd klass 1 och utöver detta ska man ha en typgodkänd dragkrok som är anpassad för bilen. 

När du har behov av att transportera en husvagn, släp eller montera en cykelhållare på fordonet så hör dragkroken till något av det viktigaste. Men vilka olika regler och krav gäller för dragkrok? 

Från och med hösten 2013 så infördes en ny svensk lag som betyder att bilen inte behöver ombesiktas när man ska montera en typgodkänd dragkrok, vilket tidigare var ett krav. Utöver att ha ett fordon som är av EU-typgodkänd klass 1 så måste det även finnas med uppgifter om maximal släpvagnsvikt i vägtrafikregistret (VTR). Detta betyder även att släpvagnen inte får överstiga den maximala släpvagnsvikten som finns i registreringsbeviset.

Företaget Dragkrok365 har fått en allt mer viktig roll - inte bara att sälja dragkrokar, men även för att hjälpa kunder att få svar på sina frågor om dragkrokar. Dragkrok365 är en online butik som har funnits på svenska marknaden under ett par år. Företaget insåg snabbt vikten att avsätta tid åt kundkontakt eftersom detta säkerställer att kunden från svar på sina frågor och även att kundens behov uppfylls redan före ett köp. Många kunder har just frågor om lagar och regler för dragkrok. Andra frågor handlar till exempel om skillnader mellan fast dragkrok och avtagbar dragkrok.

“Vi på Dragkrok365 får ofta frågor från kunder som är osäkra på vilka regler som gäller för dragkrok. Vi strävar efter att hjälpa dem med att bistå med vår expertis om branschen. Vi vet också att det för en person som inte har kunskap om dragkrokar och de regler som finns ofta kan kännas överväldigande att leta fram information själv” säger pressansvarig på Dragkrok365.

Om företaget

Dragkrok365 säljer dragkrokar av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Företagets vision är att ge en smidigare köpupplevelse för kunder som köper dragkrok på nätet. 

Presskontakt

Roland Johansson

info@dragkrok365.se 

Läs fler artiklar