Pressrelease

Av: Creddo

Creddo stärker sin position på svenska marknaden

Publicerad: 8 jul 2020 10:07

Uppdaterad: 8 jul 2020 10:07

För att fortsätta växa sin verksamhet lönsamt och kunna erbjuda moderna och flexibla finansieringslösningar väljer Creddo att ingå samarbete med Collector Bank. 

Creddo startade upp under Q3 2019 med ambitionen att hjälpa små- och medelstora företag att säkert hitta bra lånealternativ. Idag har bolaget redan hunnit hjälpa tusentals företagare att hitta och jämföra, huvudsakligen tillväxtlån

Creddo beskriver sig själva som ett “bolag av företagare, för företagare”. Teamet bakom bolaget har gedigen erfarenhet från både fintech och förmedlingstjänster, vilket är fördelaktigt för att kunna ta industrin in i den digitala eran för att hjälpa företag att hitta de bästa lånealternativen. 

För att fortsätta hjälpa företag med att hitta moderna och flexibla finansieringslösningar, stärker Creddo sin position upp med en ny långivare och ingår samarbete med Collector Bank. Samarbetet stärker Creddos befintliga finansieringserbjudande för jämförelse av lån, och ger tillgång till Collector Banks produkt “Tillväxtlånet”. Tack vare en EU-garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) har Collector Bank utökade möjligheter, vilket också gör att deras tillväxtlån är mer fördelaktigt. 

“Vi är extremt glada för det nya samarbetet med Collector Bank där vi ser goda möjligheter att erbjuda ett modernt tillväxtlån som ger ökad finansiering för startups, små- och medelstora företag, till bättre villkor. I dessa tuffa tider, där många företag blöder på grund av coronakrisen, kan vi nu hjälpa dem att hitta en snabb lösning på likviditet under tiden de inväntar statliga initiativ” säger pressansvarig på Creddo. 

Covid-19 har påverkat många svenska verksamheter och där startups samt småföretagare hör till gruppen som är mest utsatt. Detta eftersom många redan arbetar med mindre marginaler och med största sannolikhet saknar den typ av skyddsnät som storföretagen har. 

Den svenska regeringen har försökt att gå in och stimulera ekonomin för att hjälpa företagen, men på grund av en snårig byråkrati gällande riskbedömning har kapitalet svårt att nå de mest behövande verksamheterna.  

Pressansvarig: 

Axel Albertsson, CEO på Creddo 

axel@creddo.se