Pressrelease

Av: Boxflow

Boxflow gör storsatsning och bygger nytt lager

Publicerad: 29 jun 2020 14:35

Uppdaterad: 29 jun 2020 14:35

Boxflows nya lager är hela 23 000 kvm stort och ligger strategiskt placerat i Östra Ljungby, strax utanför Helsingborg. 

Det geografiska läget på det nya lagret är optimalt och ger Boxflow möjligheter att fortsätta utvecklingen med kundernas logistik. De planerar även för automatiserad lagerhantering vilket går helt i linje med deras vision om att skapa framtidens logistiklösningar.  

Boxflow strävar efter att göra det enklare för verksamheter att outsourca sitt lager. De flesta verksamheter som vänder sig till Boxflow är företag som har en snabb tillväxt och därmed ett snabbt behov av få tillgång till mer yta. Boxflows logistiklösningar är för de verksamheter som önskar öka deras kapacitet, sänka deras kostnader och samtidigt höja kvalitén. Med tredjepartslogistik, även kallat 3PL, får företag en flexibel lageryta. 

Att anställa personal är tidskrävande och kan bli en dyr process som också innebär olika typer av  arbetsgivaransvar. Boxflow arbetar även med bemanning och kan därmed snabbt hjälpa företag med att tillsätta personal med lång erfarenhet av både e-handelslogistik och logistikbranschen. 

Sedan grundandet av Boxflow 2018 har de haft en stor tillväxt och de har sedan tidigare två lager i Halmstad och Hässleholm på drygt 12 000 kvm. Med det nya lagret i Östra Ljungby kommer de ha över 35 000 kvm lageryta. 

“I dagsläget har vi redan hunnit teckna ett par nya kontrakt, och där ett av kundavtalen kommer fylla upp mer än 50 procent av ytan av vårt nya toppmoderna lager, vilket även ger oss en utmärkt möjlighet att fortsätta växa och vidareutvecklas”, säger Oscar Andersson, VD på Boxflow.

Boxflow har för närvarande ca 100 anställda, av vilka ca 80 jobbar med bemanning och 20 inom 

3PL-verksamheten. I samband med nyetableringen planerar Boxflow också att anställa ytterligare 100 personer. Beslutet om nyetableringen fick förskjutas ett par månader med anledning av Covid-19, men sedan bestämde de sig för att gasa påLagret planeras stå klart för inflyttning år 2021. 

Pressansvarig

Oscar Andersson, VD Boxflow

Tel: 0708 – 79 03 31 

Mail: oscar@boxflow.nu