Pressrelease

Av: PR Direkt

Skadedyrsexperten.dk står redo för att bekämpa silverfiskarna

Publicerad: 29 jun 2020 13:40

Uppdaterad: 29 jun 2020 13:40

Silverfiskar är skadedjur vi helst inte vill ha in i våra hem – trots att de är ofarliga så kan de orsaka skador på både kläder och tapeter. 

Sommaren hör till de perioder då många ofta upptäcker silverfiskar i sitt hem. De kommer ofta in med varor och produkter som vi tar med hem. Det finns tack och lov hjälp att få - Skadedyrsexperten.dk är experter på alla typer av skadedjur och de har sammanställt många bra guider på sidan om hur man blir av med sølvfisk, samt hur man förebygger problemet.  

"Bästa sättet att få bukt med silverfisken är med använda sig av en silverfiskfälla som avger feromoner som lockar till sig det oinbjudna skadedjuret som i sin tur fastnar i de klistriga fällorna. Placera silverfiskfällorna på mörka och fuktiga platser där silverfiskarna håller till. Eftersom silverfisken trivs i alla fuktiga miljöer så hittar du dem oftast i badrum, tvättstugor, kök, och pentryn”, säger pressansvarig på Skadedyrsexperten.dk. 

Silverfisken är ljusskygg och det är därför den främst kommer fram när det blivit mörkt. 

Silverfisken brukar ofta synas kring avlopp i badkar eller kring golvbrunnar, vilket har gjort att många felaktigt tror att skadedjuret kommer in i hemmet genom vattnet i avloppsledningar. Den kan dock lyckas komma in i hemmet genom att följa utsidan av rören på rörledningar. Silverfisken finner sin föda under avloppsventiler och galler då det bildas avlagringar där. De äter också papper och tyg då dessa produkter innehåller stärkelse.

Genom att regelbundet städa och hålla rent hemma så minskar du silverfiskens tillgång på föda. Det är också en god idé att försöka täta springor och hål för att minska silverfiskens möjligheter för att trivas. Du bör inte heller låta böcker eller papper ligga framme på golvet under en längre tid då de dras till stärkelse som kan finnas i dessa produkter. 

Presskontakt

Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se