Skyltmax börjar tillverka skyddsvisir som skänks till vården

Pressrelease

Av: Skyltmax

Skyltmax börjar tillverka skyddsvisir som skänks till vården

Publicerad: 8 apr 2020 10:25

Uppdaterad: 8 apr 2020 10:25

Skylttillverkaren Skyltmax.se börjar tillverka skyddsvisir till vården. Företagets anställda går ihop för att hjälpa till i krisen och Skyltmax räknar med att kunna skänka 3000 skyddsvisir i en första omgång till vårdpersonal runt om i landet.

E-handlaren och skylttillverkaren Skyltmax.se vill hjälpa till i den rådande covid-19-krisen och börjar tillverka skyddsvisir som är en bristvara i många delar av landet. I Landvetter sker nu både tillverkning av skyltar och skyddsvisir och många är involverade i processen. En del av företagets anställda ställer upp och ska använda sin permitterade tid för att tillverka, montera och skicka visiren.

Skyltmax VD, John Eskilsson, såg möjligheten till att producera skyddsvisir på plats, i den egna lokalen, och menar att initiativet tagits emot väl:

– Vi har nu tagit fram en prototyp på skyddsvisir som är enkel och funktionell. Just nu testas den av vänner inom vården som jobbar med coronasmittade patienter, detta för att säkerställa att visiret fyller sin funktion och se om det finns förbättringar att göra. Den största utmaningen har varit att få tag på material till visiren, det börjar bli en bristvara. Men vi har nu lyckats lägga en order på ett material som skickas från Tyskland. Detta material ska räcka till 3000 visir som vi hoppas kunna tillverka på tre veckor.

Skyltmax tar hjälp av sina industriella skärmaskiner för att skära ut plasten som sedan monteras ihop med en självhäftande skumgummilist samt ett resårband och blir då till färdiga visir. – Denna modell har blivit vanlig bland alla de företag som nu ställer om och hjälper till att tillverka skyddsvisir till vården, fortsätter John.

Att medarbetare hjälps åt och ställer upp frivilligt väntas resultera i att företaget ska kunna förse vårdpersonal med 1000 skyddsvisir per vecka.

– Det är tack vare våra engagerade medarbetare som vi kan genomföra detta projekt. Vi försöker gemensamt ta ansvar i samhället och bidra med det vi kan göra för att sjukvårdspersonalen ska ha de förutsättningar som krävs för att hantera krisen. Det är dom som gör det viktigaste jobbet i samhället just nu, avslutar John.

För mer information, vänligen kontakta:
Emelie Jansson, digital marknadsförare, emelie@skyltmax.se