Sök

Pressrelease

Av: LeadSupply ApS

Jämför sms lån och hitta rätt erbjudande för dig

Publicerad: 17 feb 2020 11:25

Uppdaterad: 17 feb 2020 11:25

Det finns en rad olika typer av lån, exempelvis bolån, billån och privatlån. När det handlar om sms lån så är det en typ av privatlån. Till skillnad mot bolån och billån så kräver inte långivaren någon säkerhet från din sida för att du ska få ta ett privatlån. Du behöver inte heller uppge vad du ska använda pengarna till. Det innebär en större risk för långivaren, vilket kan resultera i högre räntor och avgifter. Men genom att jämföra olika smslån med varandra har du möjlighet att hitta marknadens bästa sms lån.

För att hitta sms lån snabbt så är det bra att använda sig av en jämförelsesajt. Där kan du skicka in din förfrågan och få den vidarebefordrad till en rad olika långivare. Det finns många fördelar med detta tillvägagångssätt. Du slipper ägna massor av tid åt att leta upp olika långivare själv och du slipper att det görs massor av kreditupplysningar på dig. Det görs nämligen bara en kreditupplysning per förfrågan om du använder dig av en jämförelsetjänst. Allt för många kreditupplysningar kan se dåligt ut när banker och långivare ska avgöra din kreditvärdighet.

Hur maximerar jag chanserna att få ett sms lån direkt?

Det mest grundläggande för att få låna pengar är självklart att ha en stabil och trygg privatekonomi. Det bästa är om du har en tillsvidareanställning. Då kan du ange din månadslön när du ansöker om ett lån. Det är en trygghet för långivaren att veta att du har en stabil, regelbunden inkomst. Då ökar chanserna att du klarar av att betala de räntor och avgifter som är förknippade med lånet.

Ett annat bra sätt att öka chanserna att få ett sms lån direkt utbetalning är att undvika betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning kan du få om du undgår att betala en faktura trots påminnelser. Se upp med det, eftersom det syns i den kreditupplysning som kreditgivaren gör på dig innan kreditgivaren eventuellt beviljar lånet.

Sms lån ränta

Med sms-lån följer oftast en högre ränta jämfört med exempelvis ett bolån. Men en stor fördel med sms-lån är att det oftast går väldigt snabbt för långivaren att hantera din ansökan. Somliga tror att all kommunikation med långivaren sker i form av sms när det gäller sms-lån. Men så behöver inte vara fallet - många gånger finns det möjlighet att sköta kontakten via telefon eller e-post om du föredrar det.

Gå igenom din privatekonomi

Innan du tar ett sms-lån kan det vara bra om du ser över din privatekonomi. Titta på dina inkomster och regelbundna utgifter och undersök om du har utrymme för ett lån. Det kan också vara läge att se över dina befintliga lån. Om du har många, små lån med hög ränta kan du samla dessa till ett enda, större lån med lägre ränta. På det sättet kan du sänka dina kostnader som är förknippade med dina lån. Då får du mer pengar över varje månad. Se också över ditt sparande. Det är klokt att avsätta en viss summa pengar varje månad till ett mer långsiktigt sparande. Då bygger du upp en trygghet i din privatekonomi som kan vara välbehövlig om något oförutsett skulle inträffa - exempelvis att du blir uppsagd från jobbet på grund av övertalighet.

När du väl sett att du har utrymme för ett lån är det läge att fundera på om du ska ta ett lån eller spara pengar för att handla senare. Det är ditt beslut och ditt ansvar att ta hand om konsekvenserna av beslutet, oavsett om du kommer fram till att du ska låna eller spara. Ibland kan en investering vara så angelägen att lån är bästa alternativet.

Läs fler artiklar