Sök

Pressrelease

Av: S R Intelligence AB

Teamtailor och SRI i nytt samarbete för att öka säkerheten i rekryteringsprocesser

Publicerad: 16 dec 2019 13:41

Uppdaterad: 17 dec 2019 13:38

Problemet med fusk i jobbansökningar och rekryteringsprocesser är utbrett visar en rapport från Stockholms Handelskammare. 60% respektive 76% av de direkta arbetsgivare och rekryteringsföretag som tillfrågats uppger att de någon gång upptäckt så pass grovt felaktiga uppgifter i en jobbansökan eller en kandidats berättelse att de valt att inte gå vidare med kandidaten.

Samtidigt visar statistik från säkerhetskonsultföretaget SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, att var femte bakgrundskontroll som företaget genomfört under de senaste åren innehållit avvikelser som arbetsgivare bör känna till.

Med dessa insikter som grund inleder nu rekryteringsverktyget Teamtailor och SRI ett samarbete för att skapa säkerhet i rekryteringsprocesser för svenska arbetsgivare. Samarbetet innebär att SRI:s tjänster för bakgrundskontroller och digital referenstagning integreras och tillgängliggörs för Teamtailors användare.

”Teamtailor är en av Sveriges just nu snabbast växande leverantörer av rekryteringsteknologi. Deras rekryteringsverktyg används av väldigt många inom HR och rekrytering och når samtidigt en betydande del av Sveriges jobbsökare. De erbjuder spännande, nytänkande lösningar som hjälper arbetsgivare att bli mer effektiva och rekrytera mer träffsäkert. Därför känns vårt samarbete och integrationen av våra tjänster för bakgrundskontroller och digital referenstagning som en ”perfect match” och ett starkt komplement för att hjälpa arbetsgivare att öka säkerheten i sina rekryteringsprocesser,” säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Nu kan Teamtailor-användare hantera både beställningar av bakgrundskontroller av kandidater och sköta hela referenstagningsprocessen digitalt direkt i sin vanliga system-vy. I bakgrunden finns SRI:s högkrypterade, GDPR-säkra plattform som bland annat hanterar samtycken, insamling av data, digitalisering av processer och destruering av känsliga personuppgifter.

”Samarbetet med SRI och integrationen av deras unika tjänster känns som ytterligare en pusselbit som faller på plats för oss på Teamtailor. Jag är övertygad om att våra användare kommer att få stor nytta av både utbudet av olika bakgrundskontroller så väl som SRI:s verktyg för digital referenstagning. Genom vårt samarbete kan vi hjälpa många arbetsgivare att öka säkerheten i sina rekryteringsprocesser, något som vi vet är både en utmaning och ett fokusområde för både små och stora arbetsgivare runt om i Sverige,” säger Fredrik Mellander, Head of Partnerships på Teamtailor.

För mer information:

Johan Hasslert, Partner, SRI
Tel: 070-480 35 48
E-post:
johan@sri.se

Fredrik Mellander, Head of Partnerships, Teamtailor
Tel: 072-399 11 91
E-post:
fredrik.mellander@teamtailor.com

Läs fler artiklar