Pressrelease

Av: Ortoma

Prestanda i världsklass med hjälp av Artificiell Intelligens

Publicerad: 12 dec 2019 08:00

Uppdaterad: 12 dec 2019 08:00

Ortoma har i den senaste versionen av Ortoma Treatment Solution, OTS 4, introducerat stöd av artificiell intelligens (AI). Systemet minskar drastiskt tidsåtgången för att genomföra pre-operativ planering av höftimplantat i 3D, något som skapat stort intresse för bolagets världsunika lösning. 

Vid utvecklingen av den senaste versionen av Ortoma Treatment Solution (OTS) har prestanda varit ett fokusområde. Med OTS 4 genomförs en automatiserad AI-analys som ligger till grund för den pre-operative planeringen. Analysen tar inte mer än ca 30 sekunder och inkluderar förslag på lämpligt implantat och dess optimerade position. Kirurgen kan sedan genom ett enkelt och intuitivt arbetsflöde korrigera och verifiera resultatet, något som inte tar mer än några minuter. Detta kan jämföras med andra system, som kan ta upp till 30 minuter för att genomföra samma process. 

Linus Byström, vd, kommenterar: ”Uppdateringen av OTS med stöd av AI överträffar våra högt ställda ambitioner. En pre-operativ planering i 3D nu kan göras väsentligt snabbare än tidigare. Vi ser att det medverkar till att kirurgen konsekvent uppnår optimalt resultat vid behandlingen av patienten.”

OTS 4 med stöd av AI är CE-märkt för den Europeiska marknaden, och operationer där systemet använts har genomförts i Sverige. Bolaget har en plan för att ansöka om marknadsgodkännande i USA och utvalda länder i Asien. En prioritering mellan länder är pågående. 

Ortoma Treatment Solution™ - noggrann planering och precis kirurgi. 

För mer information, vänligen kontakta:

Ortomas vd Linus Byström eller styrelseordförande Gunnar Németh
e-post: info@ortoma.com

Följande bilagor finns för nedladdning: